2015. december 4., péntek

Tíz éve írtuk (15.) - Megoldódóban a parkoló ügye



Hosszú ideig megoldatlan gondot jelentett Balassagyarmaton, a Hunyadi utcai tömbházak és a Tigáz telephelye közti terület. Ide régóta parkolót tervezett az önkormányzat, s e célra is használták. Ám azért nem sikerült szilárd burkolatú rendezett környéket teremteni itt, mert a telek tulajdonjogával nem teljes mértékben rendelkezett a város. Ugyanis a felét még annak idején a gázszolgáltató vásárolta meg, ám a cég tervei nem valósultak meg, ezért maradt beépítetlenül a mintegy kétszáz négyzetméteres terület.
A 2-es számú önkormányzati választókörzet képviselői közül a múltban Majdán Béla és dr. Frankfurter Zsuzsanna is foglalkozott a témával. A kilencvenes évek végén Majdán Béla szeretett volna véget vetni az áldatlan állapotoknak, ám hiába kilincselt, hogy ugyan már, vegyék számításba ezt a kis részt az egyes felújítási, útjavítási elképzelésekben, mintha pusztába kiáltott szavak lettek volna a kérései. Így aztán maradt itt a por, a sár. Esős időben csak úgy sorjáztak a tócsák, kerékpárosok kerülgették a kis tavakat, szinte krosszozásnak is beillett, ahogy az autók igyekeztek kikerülni a bukkanókat és mélyedéseket. Télen jégpályává alakult át a felszín. Pedig rendszeresen használták ezt a területet, a hétfői piaci napokon szinte egy tűt sem lehetett elejteni, annyi gépkocsi parkolt itt.

Amikor 2002-ben az új képviselő-testület elkezdte a munkát, a környéken lakók újfent jelezték, ideje már, hogy teljesítsék a kérésüket és rendezzék a Hunyadi utcai állapotokat. Dr. Bacskó József alpolgármester ígéretet is tett a helyzet javítására. Ám a súlyos pénzügyi gondokkal küszködő önkormányzat nemigen tudott a parkoló ügyével foglalkozni. Egészen mostanáig.
A napokban munkagépek jelentek meg a helyszínen és megkezdődött a felújítás. Információink szerint a SPAR áruház Mikszáth utcába településének nem kis köze van ebben. Ugyanis az áruház egy már kiépített parkolót örökölt, amihez alig kellett hozzányúlni, így cserébe ajánlották fel, hogy a bekötőutat, tehát a Hunyadi utcai utolsó sorház tövében húzódó utat rendbeteszik. Ezzel együtt pedig, az innen elhordott földet néhány méterrel arrébb, elhengerezve fektették le. Így voltaképpen két legyet ütöttek egy csapásra. Lett egy bekötőút a Dózsa iskola kerítéséig, és a parkolóban is eltűntek a gödrök és kátyúk.
Most már csak egy hivatalos, jogi területrendezés kellene, megegyezés a Tigázzal. Feltételezzük, ez sem várat sokat magára.

***

A parkoló ügyében nemrégiben kéréssel fordult hozzánk Majdán Béla, illetve az utolsó sorház középső lépcsőházában élő Havaj László. Lapunk hasábjain szeretnének az itt lakók nevében köszönetet mondani dr. Bacskó József alpolgármesternek, hogy a húsz éve húzódó ügy végére, végre sikerült pontot tenni.
H.H. 
(Megjelent 2005 november 4-én.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése