2015. december 4., péntek

Tíz éve írtuk (30.) - Dózsások az egészségért



Minden tiszteletet megérdemel az az ember, aki a hét végéje egy részét (is) a sportra, a testmozgásra, az egészséges életmódra fordítja. Balassagyarmaton e szabadidős tevékenységnek komoly hagyományai vannak, elég, ha csak a minden év októberének első hétfőjén megrendezendő Mozdulj Gyarmatra gondolunk.

A város Dózsa György nevét viselő általános iskolájában sajátos módját választották az effajta testmozgásos szombatnak. A „Dózsások az egészségért” nyitott tanterem programjai közt sok minden szerepel. Így aerobikos bemelegítés, játékos sportversengés, családi ügyességi verseny, no és foci, illetve kosárlabda minden mennyiségben, kicsiknek és nagyoknak. Ilyenkor nem csupán az apróságok veszik fel a tornacipőt, hanem a papák és mamák is magukra öltik a sportdresszt, s ha lassabban is, mint csemetéik, ők is rohangálnak, szórakoznak egy jót. Ugye, milyen mókás, ugyanakkor rendkívül szívderítő jelenet lehet egy ilyen váltóversenyben, amint a rövidnadrágos, kissé túlsúlyos apuka bőszen vezeti a hullahopp-karikát, vagy amint az anyuka pacsizik a gyermekkel egy kiadós ide-oda loholás végén.
Mindezt nem is olyan régen, múlt szombaton láthattuk az iskola tornacsarnokában, s a legérdekesebb jeleneteket, az aranyos pillanatokat magunk is lencsevégre kaptuk.
Tessék utánuk csinálni!
Szöveg: Hegedűs Henrik

Fotó: Torjay Attila
2005. november 18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése