2015. január 18., vasárnap

Szezon előtti formában



A Balassagyarmati Kábel SE Szondy Kupa névre keresztelt, január 17-i felkészülési kézilabda tornája tökéletesen megfelelt a célnak. Mármint annak, hogy a február 8-i tavaszi szezonkezdetre készülő, és mostanság igencsak izzasztó tréningeken részt vevő legények kicsit „kivackolódjanak” a hétköznapok unalmas fáradtságából, meccseljenek egy jót, érezzék meg a wax hamisítatlan szagát, és persze felmérjék, hol is tartanak mostanság.
Jelenet a Kábel SE - KTE mérkőzésről

Nem volt szemkápráztató játék, aki ezt várta, inkább a tévét kapcsolja be, és nézze a katari világbajnokságot. Sok hibát vétettek a fiúk, megannyi ziccert kihagytak, büntetőket lőttek bele a kapusokba, labdákat adtak el. Persze most még ezeket nem is lehet számon kérni a fiúktól, hiszen mint fentebb említettem, nem a lenyűgözés, hanem az erőfelmérés volt az elsődleges cél.
Djukanovics teljesítményére nem lehetett panasz

Ha pusztán a házigazda társaság teljesítményét nézzük, akadt azért csettintenivalója nem egy és nem kettő, mind a közönségnek, mind a mesternek, Molnár Ferencnek. Vegyük példának okáért a kapusok, Rados Djukanovics és Síró Zoltán produkcióját. Remek védéseket mutattak be, óriási helyzetekben hárítottak hidegvérrel, és nyugodtan lehet őket dicsérni. Mint ahogy az elismerés hangján kell szólni Bécsi Mihályról. A jobbszélső minden fölös energiáját belefektette a szombati játékba, hajtott, loholt, inalt, indult, mert pontosan indították, és saját posztján sem jött zavarba. Vagy említhetjük a régi-új arcot, pontosabban-helyesebben szólva harcost: Jakubecz Jánost. Védekezésben egy tűzgolyóként pattogott ki és be a falból, érezni lehetett rajta a „kézilabda-éhséget”, mint aki hosszú étvágytalanság után nekiesik az asztalon pompázó falatoknak. Nem kétséges, hasznára lesz a gyarmati legénységnek. A másik új szerzemény, a kis hazánk sportági „Mekkájából”, azaz Veszprémből származó balátlövő, Albert-Tóth László ugyan még eléggé hullámzóan teljesített, a keze sem „sült” rendesen, de ahogy a lelátón mögöttem izguló szép kedvese említette: sérüléséből lábadozik, és ugyebár, aki nem is olyan régen a juniorválogatott színeiben még az NB I-ben szórta a gólokat, annak nem kell különösebb ajánlólevél. Nem hiszem, hogy csalódniuk kell majd benne a Kábel-drukkereknek.
Az új szerzemény: Albert-Tóth László

Egyszóval sok-sok tanulsággal szolgált ez a szombati játék a játékosoknak, szakvezetőknek. A startig hátralévő három hétben lehet finomítani a taktikán, ki lehet küszöbölni a hibákat, a „mókuskerékbe” beilleszteni az új embereket, hogy aztán majd február 8-án, Orosházán minden a legjobban „klappoljon”.
Ja, persze, az eredmény: A hazaiak először a kecskeméti KTE-Kisokossal 21-21-es döntetlent játszottak (amivel bizonyára a másik kispadon fel-alá járkáló és rendíthetetlenül magyarázó ex-gyarmati Ocsovai Zsolt is elégedett lehetett), majd kiélezett küzdelemben, a hajrában bukták el végül 36-31-re a csatát a volt válogatott kiválóságot, Bendó Csabát felvonultató Szentendrével szemben. Akik, miután a KTE-t is legyőzték, elhódították a kupát.
(Aki bővebb statisztikákra, gólszerzőkre kíváncsi, olvassa majd el Kanyó Ferenc tudósítását a Nóügrád Megyei Hírlapban.)
Hegedűs H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése