2015. január 28., szerda

Kacagtató Mosolyforgácsok



Harsogott a hatalmas nevetésektől a gyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ múlt szombaton délután. A Gyarmati Színkör kacagtató sikerrel mutatta be Mosolyforgácsok című, kabaréjelenetekből álló színdarabját.

A telt ház, mintegy kétszázötven érdeklődő előtt bemutatott előadáson a két világháború közti rendkívül termékeny magyar humor-irodalom remek alkotásai kerültek a közönség elé. A városban más területeken közismert egyéniségei tűntek fel amatőr színjátszóként. Így például a triatlon sportág helyi szervezője és mindenese, Sztancsik József tiroli vadász-népviseletben toppant a színpadra, és a vendéglátó szakmában „mesterkedő” Sínágel József is ott mosolyogtatott a világot jelentő deszkákon.

A jelenetek közül „A nyúl” című darabban fura helyzetbe kerül a felesége előtt lóverseny-szenvedélyét vadászó mesével palástolni akaró férfi, aki viszont még a fogolymadarat sem tudja megkülönböztetni a nyúltól, mondván utóbbi húsát még csak étkezőasztalon látta. A másik, Herkules bonbon című tréfában pedig az egyszerű, „mezei” édességet összetévesztik a szexuális étvágyat fokozó bonbonnal, amelyből aztán pikáns fejlemények sora keletkezik.
A szervezők közlése szerint a nagy sikerrel való tekintettel a Gyarmati Színkör a jövőben is színpadra visz majd hasonló, humoros összeállításokat.
H.H.
Kép: facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése