2015. február 12., csütörtök

Szemléletformáló egészségnap



A diákok szemléletformálása is cél volt azokon a programokon, amelyet a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola szervezett egy egészségnap keretein belül.

A pályázati forrásokból megvalósult eseménysorozat közös reggeli tornával, és különböző sportvetélkedőkkel „nyitott”, amelyek során az újonnan kapott kölyökatlétikai sportszerekkel is megismerkedhettek a gyerekek. De volt mozgásra serkentő aerobik -, karate és néptáncfoglalkozás is.
A továbbiakban az egészséges táplálkozás került előtérbe. Jó minőségű, tápláló alapanyagokból készült szendvicseket kóstolhattak a tanulók, a friss péksüteményeket túróval, sajtból, tojásból és zöldségekből összeállított krémekkel ízesítették. Természetesen nem maradott el a helyi termelők jóvoltából kiállított mézek kóstolása sem. A méhész serényen válaszolt a felmerülő kérdésekre is. A diákok gyógyteákat, frissen facsart gyümölcsökből készített italokat hörpinthettek. 

Az ismeretterjesztő előadások során bemutatóval színesítve tanulhatták meg a fiatalok, milyen is egy pontos, szakszerű fogmosás, de kozmetikus, gyógyszerész és mentőstiszt is beszélt-mesélt a tanulóknak. Az extrém sportoló Kovács László pedig képekkel, filmekkel illusztrálva elevenítette fel, miként evickélt át a világ egyik legsűrűbb, maláj dzsungelén.

A programsorozat része volt még a „Legyél egészséges!” címet viselő rajzpályázat, illetve gyümölcs – és zöldségszobrokat is kreáltak a tinédzserek. A nap folyamán megtekintettek mentőkutyás-bemutatót és egy pékségben megszemlélhették, hogy jut el a kenyér a sütéstől az asztalokig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése