2015. február 2., hétfő

Orvosváltás az 1-es körzetben



Tizenöt napirendi témát tárgyalt legutóbbi képviselő-testületi ülésén a balassagyarmati városi önkormányzat.


Medvácz Lajos polgármester elöljáróban beszámolt a legutóbbi tanácskozás óta eltelt időszak főbb eseményeiről és fejleményeiről, illetve kitért a következő hetek jelentősebb városi programjaira. Az első téma, amit megvitattak a képviselők, az 1. számú háziorvosi körzetben történő változásokról szólt. A gyógyító feladatokat ellátó dr. Horváth Sándor ugyanis februárban betölti hatvanötödik életévét, és úgy döntött, nyugállományba vonul. Helyette a város néhány központi területét, valamint Ipolyszög községet is magába foglaló körzetben idén április elsejétől dr. Csordás Ildikó tevékenykedik majd, aki jelenleg Magyarnándorban, Debercsényben, Becskén és Cserháthalápon házi – és gyermekorvos. 

 

A testület a későbbiekben némi módosításokról döntött a 2014-es költségvetésben, határozott az önkormányzati tulajdonú földek hasznosításáról szóló rendelet megalkotásáról, tárgyalt vagyoni ügyekben is: így például az úgynevezett „Kék ABC” kereskedelmi szolgáltatásainak bővítésére biztosítottak területeket, és Csemniczky Zoltán szobrászművész részére műtermi igénybevétel céljából rendelkezésre bocsájtották bérleményként az amúgy használaton kívül lévő Arany János utcai, egykori lakótelepi kazánházat. Képviselői indítványra hozzájárult a testület a város ifjúsági önkormányzatának megszervezésére, és egy polgármesteri hivatali „hírlevél” tájékoztatási rendszer megalkotásához.
Szóba került még – utólag becsatolt előterjesztésként -, hogy a város a Belügyminisztérium számára a Fáy utcában új börtön építésére felajánlj egy 5,6 hektáros területet, ami mellé az Ipoly Cipőgyárat is kitelepítenék. A Nyírjessel kapcsolatban is felmerültek kérdések, mondván a novemberi közmeghallgatás óta eltelt időben történtek-e előrelépések a 7-es tavon esetleg létesítendő vízisí pálya ügyében. Erről Csach Gábor alpolgármester elmondta, rendkívül bonyolult a téma, számos ellenvetés érkezett menet közben az ötletre, így nagy valószínűséggel a sportterület nem itt, hanem majd az Ipoly holtágából később kialakítandó tónál lesz kiépítve. A politikus hozzátette még: az üdülőövezet egyes, elhanyagolt területein a közeljövőben megkezdődhet – a START munkaprogram keretein belül – a mezőgazdasági földutak rendbe tétele és felújítása.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése