2015. február 6., péntek

Ömlött a sör és a vodka a tízéves fiú torkán



Még a tapasztalt rendőrök is alaposan megdöbbentek, amikor egy hideg januári napon tíz év körüli lerészegedett kisfiút cipelt be négy lány a gyarmati kapitányságra. Annyi vodkát és sört nyakaltatott be vele két középiskolás a gyarmati Palóc ligetben, hogy kis híján az életébe került.

Azon a napon a drégelypalánki vonat fél nyolc tájban érkezett meg a gyarmati vasútállomásra. Diákok siettek iskolába, mások munkahelyre. Két fiú azonban tétován álldogált a peronon. Összenéztek, majd suli helyett elindultak a közeli játékterembe. Játszottak, de mivel nem kísérte szerencse a próbálkozásaikat, hamar otthagyták a „Restit”. 

                                                                  képünk illusztráció

A Bajcsy úti tanboltig meg sem álltak. Sör, vodka és üdítő került a kosarukba. Kiültek a közeli ligetbe és megkezdték a kortyolgatást. Alig telt bele pár perc, egy kisfiú ment oda hozzájuk. A tízéves forma legényke megkérdezte, ismernek-e egy illetőt. A fiúk a fejüket rázták. Hirtelen ötlettől vezéreltetve megfenyegették a gyereket, igyon a pálinkából, mert különben megverik. A gyermek meghúzta a vodkásüveget.
Ennyivel nem érte be a „különleges csínybe” egyre jobban belelendülő páros. Egyikük visszament az üzletbe, még két deci vodkáért. Az sem tartott sokáig.
A jelenetre felfigyelt egy tőlük nem messze elhaladó harmadik fiatal, aki előbb kötekedve verekedni akart egyikükkel, majd csatlakozott az ivászathoz. Ekkor már a kisfiú mozgása bizonytalanná vált, kiabált, ordítozott, ezért az őt leitató srácok úgy vélték, jobb, ha lefektetik. Bevitték a liget belsejébe, és ott egy bokorban hagyták. A fiúcska azonban utánuk ment, s tovább kiáltozott. Erre figyeltek fel a közelben sétáló középiskolás lányok, akik a rendőrségre kísérték az erősen dülöngélő iskolást. Bár az elkövetők egyértelműen állították, a kissrác önszántából, sőt követelőzve kért tőlük „piát” és cigit”, a lányoknak már úgy számolt be a „sértett”, hogy „ezek a hülyék leitattak, megfenyegettek, megvernek, ha nem iszok velük”. A rendőrségről a fiúcskát azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, az elfogyasztott italmennyiség hatásaiba akár bele is halhatott volna! A vizsgálat súlyos fokú alkoholmérgezést mutatott ki.
(A Heti Nógrád 1998. július 10 –i számában megjelent cikk alapján.)
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése