2015. február 15., vasárnap

Boszorkánytánc tanári módra




Ezerszínű jelmezerdőbe csöppent, aki az utolsó, igazi farsangi hét végén – éppen egy péntek tizenharmadikán – a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola folyosóira, vagy a tornatermébe tévedt.

Emitt Tündér Ilona toppant elénk gyönyörű fehér öltözékében, mögötte kipingált arcú, bozontos hajú, piros orrú bohóc integetett. Egy szülő gondosan megigazította indiánná „átvedlett” csemetéjének toll-fejpántját, és egy tetőtől-talpig bepólyázott legény (vagy leányzó?) is araszolt a sorban. De volt a gyerekek között gitáros rockzenész, mások televíziós közkedvelt mesefigurák bőrébe bújtak, jöttek széles karimájú kalapos bűbáj-varázslók, félszemű kalózkirály, lábujj-topános balerina, sildes sapkás pizzafutár, harisnyás fejű kommandós osztagparancsnok, pisztolyt forgató vadnyugati hős, és még sorolhatnánk az ötletesebbnél ötletesebb maskarákat.



Persze a pedagógusok sem maradhattak ki az önfeledt játékból. Sőt: olyan fergeteges boszorkánytáncot roptak, hogy csak ámult-bámult a diáksereg. A „bebanyásodott” buzgó tanerő tagjait szinte fel sem lehetett ismerni az álarc mögött. Aztán jöttek sorban az apróságok: az alsósoktól kezdve a legidősebb felsősökig, mintha csak egy divatbemutató forgatagában váltották volna egymást a „módi” lovagjai. Végül a szülők is mulattattak: „őserdei” hangulatokkal. 
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése