2015. február 3., kedd

Százéves néni köszöntése



A közelmúltban ünnepelte századik születésnapját a községben élő Hegedűs Ignácné. Ebből az alkalomból a település önkormányzata és az Őrhalomért Egyesület is köszöntötte az idős asszonyt.

A falu vezetése nevében Farkas Egon polgármester és Kanyó János önkormányzati képviselő ajándékkosárral, virággal és egy Őrhalom címerét ábrázoló csészével ajándékozta meg az ünnepeltet. Az egyesület nevében pedig Farkas Andrea elnök köszöntötte Ilonka nénit.

Hegedűs Ignácné 1915. február elsején itt, a községben született és egész életét itt élte le. Saját elmondása szerint még 92 éves korában is serényen szedte a krumplit. A korához képest jó fizikai állapotban lévő asszony fiával és menyével él együtt, naprakész a falu ügyes-bajos dolgaiban, mindenről tud, ami a környezetében történik. Reggelizést követően általában olvasgat, ebéd után minden nap imádkozik és gyakran nézi a televíziót. Jól érzi magát otthonában, hiszen szeretettjei gondoskodnak róla, ráadásul hetente látogatja őt öt unokája és azok családjai. Nagy büszkesége két dédunokája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése