2015. február 16., hétfő

Farsangi vetélkedők



Érdekes, ismeretterjesztő és vidám vetélkedővel kötötte össze farsangi maskarás mulatságát a balassagyarmati Szent Imre Keresztény Iskola. A diákok igazán furfangos feladatokat oldottak meg, míg a jelmezes előadások is ötletesre sikerültek.

Maga a vetélkedő amolyan „iskolarádiós” formában zajlott. Azaz a szervezők a mikrofonon keresztül osztották meg a különböző részleteket az egyes osztálytermekben készülődő tanulókkal. A fejtörők között szerepelt látványos megmozdulást követelő, és logikai képességeket igénylő feladat is. Így például az egyes tanárokat kellett csoportosítaniuk a szerint, hogy milyen autóval közlekednek – akadt, akiknél kerékpár szerepelt ebben a rovatban. De például a legnagyobb méretű és a legkisebb kijelzőjű mobiltelefon felkutatása sem jelentett különösebb akadályt – pompás „ősi példányok” is előkerültek. A „Nyár van” című feladatban pedig a februári hidegben kellett egy kis kánikulai hangulatot elővarázsolniuk a fiataloknak. Zengtek is a dalok bőven, amelyek a legmelegebb évszak dicséretét harsogták, miközben lenge ruhákba, fürdőpapucsokba bújtak, napernyőket forgattak a tinédzserek. Azért jótékonykodás is vegyült ebbe a sorozatba: a Reménysugár Otthon javára gyűjtöttek a diákok játékokat. Az iskolai vetélkedőt végül a 7.a osztály csapata nyerte meg. 


Ezután következett a farsangi mulatság – az intézmény tornatermében. Itt nem volt elegendő pusztán jelmezbe bújni, a szigorúnak semmiképpen nem nevezhető zsűri azt is jutalmazta, ha az előadás színesre, élvezhetőre, kacagtatóra sikeredett. Ebben a tízedikesek zártak az élen: egyikük távirányítóval a kezében bőszen kapcsolgatott a különböző televíziós csatornák között, míg a többiek gyors egymásutánban elevenítettek meg népszerű műsorokat, azok humoros jeleneteit, vagy bemondói bakikat. 
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése