2015. március 8., vasárnap

Végén csattant a gyarmati ostor



Egy kudarc után rendkívül nehéz rendezni a sorokat. Főleg úgy, hogy a játékosok többsége maga is tudja, ludas volt a vereségben. De nem lehetett sokáig csüggedni, hiszen ott állt a következő megoldandó feladat a Kábel SE kézilabdázói lett.

Ami a vezetőedző, Molnár Ferenc számára kiváltképp fontos állomásnak ígérkezett: szülőföldjén, pályafutása kezdetének kedves helyszínén, Füzesabonyban irányíthatta az Ipoly-parti legénységet.
(Molnár Ferenc: „Hogyan készültünk? A heti munka lényegében a fejek rendbetételével zajlott. Kissé hitehagyott társaság benyomását keltettük, és még a sérülések és betegségek is hátráltattak bennünket. A Füzesabony csapatának mérkőzéseiből kitűnt, hogy gyors játékot űznek, jó védekezésből a bal oldalon történő súlypontképzéssel próbálnak eredményesek lenni, amit javarészt a tehetséges Tamás hajt végre. Az ő semlegesítésére helyeztük a hangsúlyt.”)

A vendégek „sulicsarnokában” remekül indult a gyarmatiak számára a találkozó. A szerb Maletics rövid idő alatt háromszor is „beköszönt” mellette a két Szabó, András és Tamás szintén jegyzett egy-egy találatot és a hazai publikum őszinte megdöbbenésére az Ipoly-partiak 5-1-es előnyhöz jutottak. De aztán egy rövidzárlat következtében szigorúan zárkóztak a Heves megyeiek, alig telt el pár perc, kiegyenlítettek. A nyugat-nógrádi fiúk azonban cseppet sem estek kétségbe, Albert-Tóth és Szabó T. vezérletével újfent komoly „fórhoz jutottak (5-8).

(Molnár F.: „A mérkőzés úgy kezdődött, mint az álom, hisz az abonyiak szinte forgatókönyvszerűen, számunkra igencsak kiismerhetően hajtották végre támadásaikat. Lerohanásokból gyors gólokat szereztünk. Sajnos több akciónkat nem követte megérdemelt büntető, ezzel feljöttek a hazaiak. Védekezésben nagyon jól működött a Maletics-Piroska duó, majd Jakubecz szállt be nagyon hasznosan. Síró fantasztikusan védett, igaz az ő kapuba állítása tudatos volt: az ellenfél irányítója főleg talajról veszélyes, és ezeket a megoldásokat Zoli jobban lereagálja. Bejött ez a húzás.”)
Az egész szezon „hektikus” kábeles játékára jellemző, hogy a lendület nem marad meg sokáig. Ezúttal is, csakhamar ismét egalizált a Füzesabony, igaz mindig a balassagyarmatiak szerezték meg a vezető gólt. Kicsit később Síró büntetőt hárított, de még ez a bravúr sem hatott nyugtatóan. Azért Albert-Tóth a félidő zárásáig mindig ügyesen gondoskodott az előny megtartásáról.
Fordulás után most nem jött az előző hetekre jellemző megtorpanás, sőt, ismét három találatnyira duzzadt az előny (14-17), eközben Síró egy újabb hétméteres hatástalanításával borzolta a rivális idegeit. Ám megint fordult a kocka, a két Tamás révén egyenlített a Füzesabony.
(Molnár F.: „Szinte végig loholt utánunk az Abony a második félidőben. Ebben az időszakban jó lett volna, ha van minőségi cserém, mert Danisovszki betegség miatt nem edzett hét közben, és látszott, ezen a napon nem tud a csapaton segíteni. Szerencsére azonban ott állt a kapuban Síró, aki ma úgy gondolta, serényen kompenzálja a társak hibáit.”)

A mérkőzés hajrájába érve egyik gárda sem tudta a maga malmára hajtani a vizet, egyre inkább úgy tűnt, egyetlen, sorsdöntő találat vezethet az esetleges sikerhez. Az idegességre jellemző, hogy előbb Szabó T., majd Bécsi is büntetőt rontott, márpedig ha jobban céloznak, előbb eldőlhetett volna a meccs. Így azonban egyre nagyobb feszültség keletkezett a pályán. Molnár edző 20-20-nál időt kért, majd Szabó András ismét vezetéshez juttatta a Kábelt. A brutális ütközés miatt harcképtelenné vált Szabó Tamás nem volt a pályán, a többiek azonban a szó szoros értelmében vért akartak izzadni a sikerért. A Füzesabony hétméteresből egyenlített, ekkor már az utolsó percen belül járt a digitális eredményjelző mutatója. Csak egyetlen akcióra maradt idő: a labda a jobb szélre sodródó Maletics kezébe került, és az addig is remek teljesítményt nyújtó beállós három másodperccel a befejezés előtt kérlelhetetlenül bevágta a győzelmet jelentő gólt.
(Molnár F.: „Teljesen megérdemeltük a győzelmet, hatalmas nyomást kibírva, ismét nagyot küzdöttünk. A március 14-i Szeged elleni mérkőzés még ennél is fontosabb lesz. Jövő szombaton este hattól olyan nyomást kell a nézőknek és nekünk is a fiatal szegediekre rakni, hogy az első perctől érezzék, nem lehet esélyük. A kiesés elkerülése szempontjából szerintem ez lesz a sorsdöntő mérkőzésünk!”)

A jegyzőkönyv:

Juhász ’99 Füzesabonyi SC – Balassagyarmati Kábel SE 21-22 (12-13)
Füzesabony, Teleki Blanka Általános Iskola, 150 néző. Vezette: Bujdosó, Mihály.  
Kábel SE: SIRÓ – Bécsi 1, Piroska 2, Szabó T. 5/1, Maletics 6, Albert-Tóth 6, Szabó A. 2. Csere: Jakubecz, Danisovszki, Radjenovics. Vezetőedző: Molnár Ferenc.
A Füzesabony legjobb dobói: Tamás Á. 4/1, Fülöp 4/3.
Hétméteresek: 8/6 illetve 3/1. Kiállítások: 4 illetve 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-5, 10. perc: 5-5, 12. perc: 5-8, 19. perc: 9-9, 27. perc: 11-12, 39. perc: 14-17, 48. perc: 17-17, 52. perc: 19-20, 59. perc: 20-21.


Kanyó Ferenc (Nógrád Megyei Hírlap) tudósítása és Molnár Ferenc beszámolója alapján írta: Hegedűs Henrik
Képek: facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése