2015. március 30., hétfő

Bravúrral - egy lépéssel feljebb



Fontos mérkőzést játszott hét végén a Balassagyarmati Kábel SE. Fontosat, hiszen a kiesés elkerüléséért vívott küzdelemben a mezőkövesdi fellépés azért is lényeges volt, mert nem lehetett előre tudni, a házigazdák miként állnak hozzá az összecsapáshoz: mindenképpen revansot akarnak-e venni az őszi találkozó miatt, amikor is nem jöttek el játszani Gyarmatra, ezért a szövetség 10-0-al a Kábel javára igazolta az eredményt, vagy sereghajtóként már nem olyan életbevágónak tekintik a küzdelmet. Ráadásul az NB I-es felnőttek előző nap léptek pályára, tehát kérdéses volt a „nagyok” közül kiket hívnak le az utánpótlásba.

A Kábel SE gárdájánál hét közben tornyosultak a bajok.
(Molnár Ferenc vezetőedző: „Nem az optimális előjelekkel készültünk a mérkőzésre, hisz a heti felkészülésben kiderült, hogy Síró térde fáj, Jakubecz bordarepedéssel küszködik, és Albert-Tóth húzódása, valamint Tihanyi lábsérülése is kétségessé tette a játékukat. Amikor megérkeztünk Mezőkövesdre, a bemelegítésnél Albert-Tóth jelezte, felugrásból nem tud lőni, majd Maletics szerencsétlenül rálépett egy labdára, amitől kifordult a bokája, és azonnal az öltözőbe kellett vinni.”)
Kanyó Ferenc (Nógrád Megyei Hírlap) tudósítása szerint a kezdőhatos átszervezése ugyan megviselte a gyarmatiakat, de hála a házigazdák komoly kapkodásainak, sorozatos ziccer-hibázásainak, tartani tudták a lépést. A huszadik percre egymást követően kétszer is vezetett a Kábel. Ám az utolsó tíz percre a gyenge Ipoly-parti helyzetkihasználást, meg a második kimaradt büntetőt megbosszulta az ellenfél, zsinórban ötször voltak eredményesek, így a félidőben 15-12-re ők vezettek.
(Molnár F.: „A félidőben jókora fejmosást tartottam, a sok sérülés miatt nem lehetett megengedni a fegyelmezetlenséget. A szünetben Szmolnik Péter gyúró kolléga kenceficéivel  Maleticset sikerült játékra alkalmas állapotba hozni, és pályára léphetett.”)
A folytatásban eleinte alig változott valami. Pontatlan lövések, kimaradt hetesek mindkét oldalon. A kövesdiek továbbra is szigorúan őrizték Szabó Tamást, és bár a védekezés jól működött, támadásban nem tudott hatékonnyá válni a balassagyarmati gárda – úgy tűnt, tartósan marad a hazaiak egy-két gólos előnye.
Aztán az utolsó percre megváltozott minden. Köszönhetően annak talán, hogy a negyvenötödik percben kiegyenlített a Kábel. Mi több, ezek után úgy otthagyta a társaság a mezőkövesdi fiúkat, mint Szent Pál az oláhokat…
(Molnár F.: „Úgy zárkóztunk fel és vettük át a meccs irányítását, hogy közben Szabó Tomi keze megsérült, és Albert-Tóth, illetve Jakubecz is cserét kért. 20-20 után emberhátrányban két gólt szerezve átlendültünk a holtponton, és az utolsó tíz perc koncentrált játékának köszönhetően megnyertük a találkozót. Nyögvenyelősen, ötpercenként változtatva a felálláson – de győztünk…”)
Ebben az utolsó tíz percben Szabó András háromszor talált be, Djukanovics teljesítménye feljavult a kapuban, és a két sérült, Albert-Tóth, valamint Maletics is feliratkozott a góllövők sorába. A Mezőkövesd a legvégén már csak „kozmetikázni” tudta az eredményt.
(Molnár F.: „Nehéz meccsek után, szinte kizsigerelt állapotban, ennyi sérüléssel és nyűggel a hátunk mögött bravúrosan nyertünk. Nagyon jókor jön most a pihenő. Két hetet nyalogathatjuk a sebeinket, de már feszülten oda kell figyelni a következő összecsapásra. Indul a bajnokság hajrája, és még sok feladat vár a csapatra.”)

A jegyzőkönyv:

Mezőkövesdi KC U23 – Balassagyarmati Kábel SE 23-26 (15-12)
Mezőkövesd, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Nagy–Túróczi.
Balassagyarmati Kábel SE: DJUKANOVICS – Bécsi 4, Danisovszki 2, Szabó T. 4, Piroska 4, Albert-Tóth 4, SZABÓ A. 4. Csere: Jakubecz, TIHANYI, MALETICS 4, Széles, Bán, Toarniczki, Radjenovics.
A Mezőkövesd legjobb dobói: Herczeg 6, Kovács 5, Kiss 5.
Hétméteresek: 3/3, illetve 3/0. Kiállítások: 6, illetve 6 perc. Az eredmény alakulása: 7. perc: 4-4, 13. perc: 7-7, 20. perc: 10-11, 27. perc: 15-11, 38. perc: 18-15, 44. perc: 20-18, 50. perc: 20-24.

Fotó: facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése