2015. március 10., kedd

Megújult műsorkínálat az Ipoly TV-ben



Nagymértékben megújult műsorkínálattal kedveskedik március idusától nézőinek a balassagyarmati székhelyű Ipoly Televízió. Az ötvenhat településen fogható szolgáltató több különlegességgel is készül.

A részletekről Tálas János, az Ipoly TV-t működtető Ipoly-völgyi Közösségi Televíziósok Egyesülete elnöke számolt be lapunknak. Elmondta, az új műsorszerkezettel jobban szeretnének nyitni a vidék felé. Nógrád megye és közvetlen környéke rengeteg természeti értékkel büszkélkedhet, itt található a Börzsöny, hazánk "legerdősültebb" területe, a Cserhát dimbes-dombos táján megbúvó falvakban pedig sok-sok kulturális kincs lelhető fel. Ezeket szeretnék körültekintőbben kitárni az emberek felé.

-        Régebben már látott és teljesen vadonatúj műsorok is bekerülnek a repertoárunkba – folytatta az elnök. – Ilyen például a Sorsok címet viselő portrésorozat, amely a nógrádi vidéken élő, eddig szinte csak a helyi közösség előtt ismert, de életútjuk, tevékenységük miatt kiemelkedő és példaképnek tekinthető személyiségekkel készült beszélgetésekből áll. Bemutatjuk továbbá a legszebb palócföldi templomokat és várakat, történelmi nevezetességeket, de ellátogatunk a vizek partjára is. Ennek érdekében vasútra, sőt a levegőbe is felszállunk, hogy minél közelebb készült képekkel örvendeztethessük meg a nézőket. 

Tálas János hozzátette: nem csupán a vidéki falvakban élőket, hanem a fiatalabb nemzedék képviselőit is a képernyők elé szeretnék csalogatni. Ezt a célt szolgálja a saját készítésű, Rossz társaság című sorozat, amely olyan tizenéves diákokról szól, akik élvezni akarják a szünidőt, de nem éppen a leghasznosabb időtöltéseket találják meg. A sport terén is kuriózumokkal szolgálnak: a salgótarjáni kosárlabdázókkal kötött megállapodás értelmében az NB I/B-ben szereplő csapat három hazai mérkőzését is élő egyenes adásban közvetítik március végén és április elején.
-        Tartani szeretnénk azt a szintet, azt a színvonalat, amelyet eddig kialakítottunk – hangsúlyozta az egyesületi elnök. – Egy helyi televíziónak is mindig meg kell újulnia, mindig fel kell frissülnie, új témákat keresnie. Ebben igyekszünk alkalmazkodni a nézői igényekhez. Például a napi híradónkat is este hét órára csúsztatjuk, hogy a földeken dolgozó vidéki emberek a munka után lepihenve megtekinthessék a róluk, környezetükről szóló legfontosabb információkat.
Az új műsorszerkezetben az első adás március 15-én este lesz látható az Ipoly Televízióban.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése