2015. március 17., kedd

Hévízgyörki adomány az árva kisfiúnak



Az egész országot megrázta az a közelmúltban Érsekvadkerten történt tragédia, amikor egy férfi megölte feleségét, majd önmagával is végzett. Árván maradt kisfiuknak nemrégiben a Pest megyei Hévízgyörkről érkezett segítség.

Az ötletgazda a Nógrád megyei, kétbodonyi származású és most Bagon élő Balázs Zsoltné volt. A médiában is többször bemutatott, karitatív tevékenységben élen járó, szociális gondozóként dolgozó hölgy megkereste a hévízgyörkieket, és Bazan Tibor polgármester méltányolta a kezdeményezést. Megkezdődött a gyűjtés, amelyben a község apraja-nagyja kivette a részét, az óvodásoktól az iskolásokon át a felnőtt lakosságig, a civil szervezetekig.

- Mint Nógrád megyében, ráadásul Érsekvadkert közelében felcseperedett embert, engem is személyesen megérintett a kis Kristóf és a család tragédiája – avatott be az adomány hátterébe Balázs Zsoltné. – Ahol most lakom, jól ismernek, tudják, mennyire szívemen viselem az elesettek sorsát, és a szomorú hír hallatán szinte azonnal nekiláttam a gyűjtés szervezésének. Köszönet mindenkinek, aki bármiféleképpen hozzájárul és támogatást nyújtott, nagylelkű felajánlást tett az akcióhoz. Bazan Tibor polgármester rendelkezésünkre bocsájtotta a falu kisbuszát, és így elhoztuk az adományokat Érsekvadkertre: ruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket, édességeket. Bevallom, az én szemeibe is kövér könnyeket csalt a jelenet, amikor Kristóf nagypapája meghatottan átvette az adománycsomagokat.
Balázs Zsoltné hozzátette, a gyűjtés folytatódik, hiszen továbbra is keresik őt, hogy miben segíthetnének még az érsekvadkerti árva kisfiúnak és családjának.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése