2015. március 29., vasárnap

Tojásvadász óvodások



Húsvét előtt egy héttel teljes „üzemben” működik a becskei, szombati termelői piac. S ha már ilyen közel ez a jeles ünnep, a 4Falu Közhasznú Egyesület a környékbeli kisiskolások és óvodások számára játékos, vidám délelőttöt szervezett a közösségi térre.

Becske - Amikor odaértünk az esemény helyszínére nagy volt már a zsibongás. Három polgármester – Szalatnyainé Zsigmond Éva Becskéről, Hevér Boglárka Szécsénkéről és Agócs Gábor Galgagutáról – éppen kis csokitojásokat szórt szét a fűben, a „munkálatokat” pedig a házigazda egyesület egyik vezetője, a nógrádkövesdi Káli Betty gondosan felügyelte. Adott jelre aztán lelkesen nekiláttak az apróságok, hogy a tojásvadászat során minél több példányt megleljenek. Az összeszámláláskor az óvónők kérdezték: ugyan, ki mennyit szedett össze, kinél van tíznél több? Mire az egyik kisfiú büszkén emelte fel a kezét a magasba: neki bizony tizenegy sikerült.

Miközben a gyűjtögetés eredményeit egyeztették a szervezők, kicsit körülnéztünk a vásári forgatagban. Szemünk szinte azonnal megragadt egy dobozban mocorgó élőlényen. Az állat nem volt más, mint egy termetes fehér albínó nyúl. Kérésünkre a tapsifülest tulajdonosa kiemelte „otthonából”, bezzeg szegény nyuszi ennek a műveletnek egyáltalán nem örült, félősen meresztgette ránk piros szemeit. Mindenesetre megállapíthattuk, legalább négy kilót nyom a húsvéti ünnepkör kedvence. Vigasztalásul rögvest három gyermek toppant oda és serényen simogatni kezdte a jószágot.

Kisvártatva visszatértünk a füves térséghez, hiszen kihirdették az erre az alkalomra kiírt rajzpályázat eredményeit. Azok sem búsultak, akik nem részesülhettek az oklevél – és mesekönyv jutalmakból, hiszen mindenki résztvevő kapott egy-egy csokoládényulat. Aztán jött a zsákbamacska sorsolás és ezzel véget is ért a tavasznyitó becskei rendezvény.

A rajzpályázat díjazottjai:
Óvodások: 1. Lengyel Lili (Galgaguta), 2. Együd Anna Nikol (Galgaguta), 3. Rubik Lili Amanda (Becske).
Általános iskolai kategória, alsó tagozatosok: 1. Sneider László (Galgaguta), 2. Kiss Marcell (Nógrádkövesd), 3. Veres Vivien (Becske).
Felső tagozatosok: 1. Gordos Fanni, 2. Kókai László, 3. Herman Norbert (mindhárman József Attila Általános Iskola – Nógrádkövesd).
Különdíj: Berki Friderika (Becske). 
(hegedűs-sztranyovszky)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése