2015. július 31., péntek

Indul a Kábel SE felkészülése



A nyári szünetet követően augusztus harmadikán találkoznak először a Városi Sportcsarnok megszokott környezetében a Balassagyarmati Kábel SE férfi kézilabdázói. Az NB I/B-ben szereplő játékosokra Molnár Ferenc vezetőedző irányításával nagyon komoly felkészülési munka vár, hogy a szeptember 13-i bajnoki rajtra minden tekintetben tökéletes erőben legyenek.

A tavalyi szezont a kiesés elkerüléséért vívott ádáz küzdelem jellemezte Balassagyarmaton. A rendkívül kiélezett hajrában sikerült kivívni a bennmaradást, így nyugodtan telhetett el május közepe óta a két és fél hónapos pihenőidőszak. A Magyar Kézilabda Szövetségben nemrégiben elkészítették a másodosztály csoportbeosztásait: keleten a régi ismerősök, mint a Nyíregyháza, FTC, Békés, Mizse KC, Kecskemét, Algyő (ide igazolt a korábbi sokszoros válogatott szegedi Vadkerti Attila), Ózd, Füzesabony és az első osztályú klubok utánpótlás együttesei mellett új arcok is felfedezhetőek. Törökszentmiklósról például két gárda is itt szerepel majd, a KE és a Székács SE, míg a nyírbátoriakról még a kilencvenes évek legendás csapatának tagjai őrizhetnek édeskés, avagy kellemetlen emlékeket.
Molnár Ferenc vezetőedző a rajt előtt beszélt a felkészülés menetéről.
- Augusztus harmadikán indul az alapozás – kezdte a szakember –, így lényegében hat teljes hetünk van az elemek csiszolására. Mostantól a felnőtt mellett a juniorok edzéseit is én vezetem, az elnökség felkért, és igent mondtam. Nincs könnyű helyzetünk, hiszen kevés a hadra fogható fiatal, ezért itt is szeretném megragadni a lehetőséget, hogy várjuk a tizenhárom-tizennyolc éves fiúk jelentkezését, akik kedvet éreznek a kézilabdázáshoz, vagy újra folytatnák a korábban félbeszakított pályafutásukat. A felnőtt csapatban is meghatározó játékosokat kell pótolni, itt elsősorban a Finnországba igazolt Maleticset, és a hat hónapig távol lévő Albert-Tóth Lászlót, illetve a játékvezetéssel kacérkodó Széles Zoltánt említeném. Természetesen a pótlásuk nem könnyű feladat, folyamatosan tárgyalunk a kiszemeltekkel, de biztosat csak a hónap közepén tudok mondani. Annyit azonban hozzátennék, hihetetlen, hogy középszerű kézilabdázók már hatszámjegyű összegekben gondolkodnak, ha szóba kerül a juttatásuk. 

Molnár Ferenc hozzátette, heti négy edzést és több edzőmérkőzést iktattak a programba, és a második hét zárultával egy felkészülési tornára utaznak Ózdra.
 - A fiúknak már az alapozás rajtja előtt adtam „házi feladatokat”, így nem a nulláról indulunk, és azok, akik strandkézilabdáztak a nyáron, szintén erőállapotban érkeznek – folytatta a vezetőedző. -  Menet közben, lépésről-lépésre építjük fel az új kábeles társaságot, és remélem, ütőképesek leszünk szeptemberre. A keleti csoport mezőnyét tekintve úgy látom, hét-nyolc azonos szintű, kiváló vetélytárs található itt, és már most kijelenthető, hogy azok a csapatok, amelyek tavasszal a kiesés ellen küzdöttek, most is hátrább lesznek. Rettentő nehéz lesz a dolgunk, keményebb, mint az előző szezonban volt. 
H.H. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése