2015. július 24., péntek

Szomjasan kaszáló közmunkások?!



Hatalmas a forróság mostanság. Jobb is inkább a hűs szobában ücsörögni, miközben a ventillátor ontja felénk a frissítő levegőt, avagy munkahelyen a légkondicionált szoba előnyeit élvezni. Bezzeg másképp vannak ezzel azok, akik a tűző napon kénytelenek melózni, és ilyenkor jól esik bizonyos időközönként a „védőitalt” szürcsölgetni.
Már ha van. Ugyanis nemrégiben arról kaptunk hírt, hogy e védőital-biztosításnak sajátos módját választotta az egyik munkaadó.
Képünk illusztráció
A napokban végezték az Ipoly-rét kaszálását a közmunkások. Balassagyarmat „alatt” bizony nem ritkán túlburjánzott az aljnövényzet. Nem is olyan régen a facebook-on is lehetett látni képeket, amelyek a folyó két partját ábrázolták. Szlovák oldalon tisztességesen karban tartott rétet láthattunk, a határ túlsó felén, a gát tövében azonban méteres füvet szemlézhettünk.
Nos, információink szerint ennek a fűrengetegnek estek neki kaszával és egyéb eszközökkel az alkalmi munkások, vagy ötvenen-hatvanan. Bizony, hamar meg is szomjaztak. Ha mindez a hatvanas-hetvenes években történik valamelyik környékbeli TSZ területén, óránként jöttek volna az asszonyok a markos férfiemberekhez, és a bádogkannából merték volna a friss hideg vizet a Nap forróságától izzadó munkásoknak. Itt bezzeg – állítólag – nem így történt. A tevékenységet irányító személyek nemes egyszerűséggel odaadtak az embereknek egy húszliteres kannát, hogy ők maguk vegyék a fáradtságot, gyalogoljanak el a legközelebbi közkúthoz, merjék ott teli az edényeket, és így oltsák a szomjukat. Hozzáteszem – amit az érintettek is igazoltak – hogy az Ipoly-rét érintett szakaszához eső legközelebbi közkút az Árpád utcában található, amely még az Ipoly-híd tövéből is jó tízperces sétával közelíthető meg. Addig viszont alaposan kiszárad az illető, hát még azok, akik epekedve várják a visszatérő társaikat.
Ha mindez valóban igaz, akkor a munkákat irányító személyek, avagy felügyeleti szervek képviselői, alaposan gondolkozzanak el, miként is kell emberségesen viselkedni.
Hegedűs Henrik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése