2016. október 2., vasárnap

Pintér Ádám látogatása egykori iskolájában

Különleges élményben lehetett részük kedden kora délután a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola tanulóinak. Az intézmény egykori növendéke, a Ferencváros válogatott labdarúgója, Pintér Ádám látogatott el hozzájuk.

Mindez a fővárosi zöld-fehér klub országos iskolai népszerűsítő körútjának részeként történt. Az FTC vezetői ugyanis különös gondot fordítanak arra, hogy vidéken minél szélesebb körben ismertessék és szerettessék meg az egyesületet. Ezért hetente kétszer a kabalaállat, a zöld sas felkerekedik, és egy műsorvezető, egy fotós, valamint két híres sportoló társaságában ellátogatnak az ország különböző pontjaira, hogy személyesen találkozzanak a kisdiákokkal. Persze ehhez az intézmény előzetes jelentkezése szükséges – a hírek szerint már februárig előre betelt a naptár.

Balassagyarmaton, a Dózsa iskolában kedden délután kettő óra előtt néhány perccel már legalább két-háromszáz lelkes tanuló várta izgatottan, hogy megérkezzenek a neves vendégek. Miután a városból elszármazott Pintér Ádám immár a második idényben erősíti az Üllői úti focisták gárdáját, kézenfekvőnek tűnt, hogy ő lesz az egyik kiválasztott sportoló. A másik pedig az FTC NB I/B-s kézilabda csapatának kapusa, Nagy Levente (a világválogatott Nagy László testvéröccse), aki családi kapcsolatai révén ugyancsak kötődik az Ipoly-parti városhoz, mellesleg pedig együttese a Kábel SE vetélytársa a másodosztály keleti csoportjában.

Az iskola tornatermét teljesen megtöltötték a fiatalok. Az ankét során szóba került a két sportoló pályafutása, Ádám is beszámolt élete legfőbb eseményeiről, és kijelentette, mindig büszke lesz arra, ahonnan indult, és tisztelettel tekint azokra a személyiségre, akik karrierje során elindították. A Ferencvárosról szólva pedig mindketten kijelentették, pályafutásuk legideálisabb környezetébe kerültek, és nem csupán szólam a „Fradi-család”, hanem kézenfekvő igazság és tömény valóság. A műsorvezető a közönséget is bevonta a játékba, a klubbal kapcsolatos ajándékokért (például sálakért, mezekért) zajlott a kérdezz-felelek: így például arra kellett válaszolni, hogy 1965-ben melyik nemzetközi kupában győzedelmeskedett az FTC (Vásárvárosok Kupája), és ki volt az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó (Albert Flórián), a Fradi-sas pedig rendületlenül adta át a jutalmakat.
A rendezvény hivatalos felvonását követően Nagy Levente, de főként Pintér Ádám alig győzte állni az ifjú sereg rohamát, annyian akartak közös fotót készíteni a kedvenccel, és aláírást kérni a példaképtől.
Miután a huszonkétszeres válogatott játékost sikerült „kiszabadítani” a gyerekek közül, gyors beszélgetésbe elegyednünk vele:
„Hogy a júniusi Európa-bajnokság óta megváltozott volna az életem? Nem hiszem. Legfeljebb most már többen megismernek. Én maradtam ugyanaz a visszafogott balassagyarmati srác, mint aki azelőtt volt. A Fradinál remekül érzem magam, pályán és azon kívül nagyon erős közösséget alkotunk, bár most egy kicsit gyengébben megy a csapatnak, a szívünk nagy, ezt igazoltuk az UTE elleni rangadón is. Szeretek hazajárni, a fiatalokkal találkozni, beszélgetni, akár útmutatásokat adni. Bár mostanában kevesebb figyelmet tudok fordítani rá, de örülök, hogy a város labdarúgása emelkedő pályára került, nagyon szép az új klubház, ragyogó a gyep. További sok sikert kívánok nekik” – mondta el a Pintér Ádám, aki néhány perc múlva távozott is, hiszen várta őt a késő délutáni edzésre Doll mester.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése