2016. október 2., vasárnap

Kör-képek Rétságon

Rétságon és környékén tevékenykedő művészi csoport, a „Kör” elnevezésű közösség alkotóinak munkáiból nyílt nemrégiben kiállítás a város művelődési központjának galériájában.

A tárlat megnyitóját Majnik László gitármuzsikája vezette fel, majd a házigazda intézmény nevében Kelemen Ágnes köszöntötte a megjelenteket. Krasznai (Karaffa) Gyula Nagyorosziban élő bőrdíszműves iparművész méltatta az alkotásokat: kiemelte, a nyolc kiállító művész a hétköznapokból kiragadva, átértékelve a világot, saját önállóságát, belső harcát, gondolatait tárja a nyilvánosság elé, rátéve a vászonra, belefaragva a szobrokba, belehajtogatva a drótokba. A „Kör” tagjai a teljességre törekedve, legsikerültebb munkáikat hozták el, amelyek elmélyült gondolkodás eredményei, és hasonlóképpen a látogatók, az érdeklődők is elmélyülten kell, hogy vizsgálják azokat. A mai rendetlen világban a csoport művészei számára fontos a tisztelet, a másik megértése, egymás ötleteinek befogadása, ezáltal fejlődik a közös szellemiségük is. Odaadóan, precízen, gondosan kimunkált formákkal, alakokkal találkozhat itt a művészetbarát szemlélődő – mondotta a megnyitón Krasznai (Karaffa) Gyula.

Valóban, a nyolc kiállító, Gömör Kata, Kazsimérszky Róbert, Krasznainé Konczili Éva, Makrai Adél, Nagy Gabi, Óvári János, Pekáryné Mindszenti Csilla és Záhorszki Mónika, bár eltérő kifejezési módokkal, más és más eszköztárral és stílusban jelenítik meg gondolataikat, de minden műből kitűnik az erős szabadságvágy, az egyediség. A tárlat október 25-ig tekinthető meg a rétsági művelődési központ galériájában.

H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése