2016. október 7., péntek

Önkéntesek szépítették az óvodát

Röpke egy hét alatt végeztek a munkákkal az önkéntesek. A korábbi esztendőkben több helyen elavulttá váló galgagutai óvodaépületet korszerűsítették a közelmúltban – a gyerekek és nevelőik őszinte örömére.

Amikor pénteken délután a hivatalos átadóünnepségre megérkeztünk, épp az utolsó simításokat végezték az emberek. Hamarosan befutott Agócs Gábor, Galgaguta polgármestere, valamint Hulitka Róbert plébános, aki rögvest megszentelte a megszépített épületet.


A művelődési házban tartott fogadáson a polgármester röviden ismertette, milyen folyamatokon keresztül zajlott a beruházás. Maga a felújítás ötlete teljesen váratlanul született: az evangélikus templommal szemközti parkban található faszobrok rekonstrukcióját végző művész, Koltai László ajánlotta az önkormányzat figyelmébe a Fundamenta Gondoskodás Alapítványt, mondván, ha központi forrásból nem lehet pályázati pénzt elnyerni erre a célra, a pénzintézet önkéntesi országos akciójából létrejöhet az óvodai korszerűsítés. Így is lett. A mintegy két és fél millió forintos összköltségű kivitelezés elvégzésére az ország különböző pontjairól érkezett, harminckét lelkes önkéntesből álló csapat érkezett Galgagutára, és „cirka” három nap alatt be is fejeztek mindent. Ebbe beletartozott többek között a terasz befedése, térkövezés, különböző festések, újabb udvari játékok kialakítása, de ültettek tujákat és egyéb növényekkel is díszítették a környezetet. Agócs Gábor a záráskor nem győzött hálálkodni az alapítvány önkénteseinek, hogy a társadalmi munka jóvoltából ennyi mindennel gazdagodott a Manóvár Óvoda.
(hegedűs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése