2016. október 10., hétfő

Közel állt a bravúrhoz a Kábel SE

KTE-KISOKOS – Balassagyarmati Kábel SE 26-25 (11-14)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kovács, Mándli.
Kábel SE: BALOGH – Bécsi, TIHANYI, KAJDY, Dóczi 2, DUZSI 11/3, György 2. Csere: Mátrai (kapus), Gazdag 2, TOKAI 6, Székely 2/1. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
A KTE legjobb dobói: Milovits 7, Miss 7/4, Kátai 5/1.
Hétméteresek: 8/5, ill. 7/4. Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc (+1 kizárás: Bécsi, azonnali kék lap a lefújás utáni reklamálásért).
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-3, 17. perc: 5-9, 29. perc: 11-12, 35. perc: 13-16, 46. perc: 19-19, 57. perc: 25-23.

A kezdeti tapogatózás után a házigazdákat alaposan meglepve, lendületesebb játékra váltott a Kábel SE, tetszetős támadások végén érték el a vendégek góljaikat, sőt, még nagyobb előnyt harcolhattak volna ki, ha előbb Duzsi, majd Bécsi nem hibázza el a büntetőt. A védekezés remekül működött, kiváló volt a kapusteljesítmény is. A kecskemétiek nem találták a ritmust, és szünetig mindössze egy alkalommal sikerült közelebb kerülniük a balassagyarmatiakhoz, de Tokai két találatával gondoskodott arról, hogy az Ipoly-parti legénység térhessen nyugodtabban pihenőre.

Fordulás után egy ideig nem történt különösebb változás, de a hazaiak mellett ekkor már a nógrádi alakulat játékosai is egyre pontatlanabbul kézilabdáztak. Mi több, a szívósan zárkózó „hírös városiak” a játékrész közepe táján kiegyenlítettek, majd Milovits és Kátai irányításával átvették a vezetést. Még erre is akadt azonban válasza a Kábelnek: Duzsi előbb akcióból, majd hétméteresből volt eredményes, és ismét döntetlen állt a sportcsarnok jelzőtábláján. Az utolsó percre fordulva emberhátrányban támadott a KTE. Kátai bátran vállalkozott szélről, és nem hibázott. A gyors ellenakcióból időntúli szabaddobáshoz jutott a Kábel, ám a lövés nem sikerült, így sorozatban ötödik vereségét szenvedte el Győrffy Sándor együttese.
Összességében az idegenben is harcosan küzdő Kábel SE játékosai sokáig érezhették ajkukon a győzelem édes ízét, de aztán az időben ébredő kecskeméti csapat a legvégén keserűvé változtatta a hangulatukat.

Győrffy Sándor: Egyre jobb úton haladunk, de még mindig hiányzik valami, hogy átlendüljünk a holtponton. Sajnálom, hogy megint egy góllal kaptunk ki. Ha legközelebb így játszunk, nem marad el az első győzelem.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése