2015. augusztus 13., csütörtök

Két hatodik hely az országos döntőn



Az egyik szemük örült, a másik viszont bánatkönnyeket hullajtott – a Salgótarjáni Strandépítők férfi és női csapatai egyaránt a hatodik helyen végeztek a balatonakarattyai országos strandkézilabda döntőn, amelynek végén a lányok lehettek boldogabbak.

Az országos fináléra mindkét nem esetében tíz-tíz csapat kvalifikálta magát a nyár különböző selejtezős viadalain. A Strandépítők férfi gárdája vérmes reményekkel érkezett a Balaton partjára, elsősorban a közelmúlt balszerencsésen alakuló teljesítményét szerették kijavítani – legalább egy szépen csillogó éremmel. 

A csoportmérkőzések során a négy ellenfél közül kettőt sikerült legyőzni: a jelentős fiatalításon átesett budaörsieket 2-0-ra, a Konecranes BHC gárdáját pedig szétlövést követően. A Beach Devils ellen pechesen elvesztett meccs ellenére sem csökkent a remény, hogy a legjobb négy közé jutásért gyengébb rivális futhat eléjük, ám ehhez a honi listavezetőt, és egyértelműen a legjobb formában lévő, nemrégiben Salgótarjánban EBT-tornát nyerő Dinamit BHC együttesét kellett legyőzni. Az összecsapás eleje igen jól alakult a tarjániak számára, az első szett után a másodikban a győzelem kivívásáért támadhattak, amikor egymás között azon kezdtek el beszélgetni a pályán, hogy érdemes lenne időt kérni, de hivatalosan senkivel sem közölték a szándékot. Hatalmas gólt lőttek, és mivel alig volt hátra néhány másodperc, nyerhettek is volna, ám a játékvezetők a fiúk egymás közti tereferéjét „készpénznek” véve azonnal jelezték, bizony érvénytelen a találat, mert a csapat időt kért. Hiába reklamáltak, hogy a „T” betű még kézben maradt, nem volt apelláta – strandkézilabdában a bírók nagyobb „urak” mint a teremben. A méltánytalanság miatti felháborodás következtében a szétlövésre csökkent az összpontosítás, így vereség lett a vége.
Az elődöntőbe kerülésért ezzel a Hír-Sat Keszthely jöhetett ellenfélül. Ismét a büntetőpárbaj döntött, újra nem a Strandépítők javára. Érem helyett legfeljebb az ötödik hely megszerzésének keserűbb esélye maradt meg számukra. A hátralévő találkozókon azonban ez sem sikerült nekik, mert a hozzájuk hasonlóan meglepetésre az alsóházba csúszott Dinamit az ötödik helyért vívott rangadón két szoros szettben nyert ellenük.
A Strandépítők Girls a csoportküzdelmek során remekül harcolt, három sikeresen vett akadály mellett az egész mezőny legrutinosabb és egyik legképzettebb alakulatának számító OVB Beach Girls csak nagy nehézségek árán aratott diadalt felettük. A következő, kieséses körben a másik csoport harmadik helyezettje, a „rogyásig ismert” Győri  Strandkézilabda Club várt rájuk. Bártfai Ferenc edző elmondása szerint titkon reménykedtek az elődöntőbe kerülésben, ám az első szettben elkerülte a lányokat a szerencse, a másodikban pedig szinte semmi sem sikerült nekik, így ők is az alsóházi helyosztókra „csúsztak”. Itt a tököliek elleni győzelmet követően a balatonbogláriak visszavágtak a csoportban elszenvedett vereségért, így a Strandépítők Girls a fiúkhoz hasonlóan a hatodik helyet kaparintotta meg. Ám míg a férfiak számára ez a pozíció csalódást jelent, a feltörekvő fiatal tarjáni lányoknak mindenképpen sikeres szereplésnek minősül, mert bebizonyították, jogosan tagjai a magyar strandkézilabda elitnek.
A magyar bajnokságot a férfiaknál a Hír-Sat Keszthely, a nőknél a Multichem Szentendrei NKE nyerte.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése