2015. augusztus 11., kedd

Dócs Dávid nyert Cserháthalápon



A választópolgárok valamivel több, mint háromnegyede vett részt vasárnap a cserháthalápi időközi polgármester-választáson. A jelöltek közül Dócs Dávid, a Jobbik Magyarország Mozgalom képviseletében meggyőző fölénnyel nyert.

A hivatalos közlések szerint a jogosult 296 személyből 225 adta le szavazatát, amely 76 százalékos részvételt jelent. Ebből Dócs Dávid (Jobbik) 124, Tor Ferenc (független) 88, Bartáné Csordás Anita (független) 10, míg Gyimesi Krisztián (független) 4 szavazatot kapott, míg Rácz Tihamérné (Magyar Munkáspárt) nem kapott egyetlen voksot sem.

Korábban beszámoltunk már róla, hogy a település előző vezetője, Mészáros Sándorné május 15-én, indoklás nélkül mondott le megbízatásáról, míg a most megválasztott polgármester, Dócs Dávid a tavaly októberi önkormányzati választásokon is indult, mi több, akkor csak egyetlen szavazattal maradt le Mészárosné mögött.
A nyertes úgy véli, a falu nyitott volt az új irányra, igényelte a változást, és óriási megtiszteltetésnek tekinti, hogy huszonnyolc évesen ilyen döntő többségű győzelmet aratott.
- Az üzenetem pozitív volt, a tálalása is pont megfelelő, ez meghozta gyümölcsét – értékelt hétfőn az új polgármester. - Bár ez se volt egy könnyű menet, a munka dandárja és az igazi megmérettetés csak ezután jön, de a tőlem telhető módon igyekszem a nehézségeket leküzdeni. A célt szemem előtt tartva jó polgármesterévé szeretnék válni Cserháthalápnak. A legfőbb irány a közösség építése, összetartása, s hogy egy Wass Albert idézettel éljek: "Együtt erő vagyunk/Szerteszét gyöngeség".
Dobrocsi Lénárd, a Jobbik nyugat-nógrádi választókerületi elnöke elmondta, hatalmas sikernek tartják, hogy mind Dócs Dávid, mind maga a párt ilyen nagyfokú bizalmat élvez Cserháthalápon.
-        A programjában felvázolt lehetőségek, az általa feltüntetett jövőkép egyértelműen tetszik a falu lakosságának, és Dávid vezetésével elindulhat a község azon az úton, amelyen nem kizárólag az állami támogatások alakulásától függ a sors, és a falutáblán túlra tekintve, a meglévő jó kapcsolatok felhasználásával, saját lábra állva lehet előretekinteni. Ráadásul ez a győzelem arra is bizonyítékul szolgál, hogy az ilyen kis településeken, mint Cserháthaláp szükség van a frissességre, az új lendületre, a fiatalos célkitűzésekre, amelyek mind-mind az önfenntartás irányába vihetik a település jövőjét – nyilatkozta a politikus.
H.H. 
Fotó: Galbács Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése