2015. augusztus 10., hétfő

Hőguta-csillapító strandi móka



Nem először szerveztek idén tartalmas szórakoztató programokat Balassagyarmaton, a Városi Strandfürdő területén. Csakhogy az időjárás alaposan kibabrált a szervezőkkel és a rendezőkkel. Eddig: múlt szombaton ugyanis verőfényes napsütésben és tikkasztó hőségben tartották meg a „Beach Fest” névre keresztelt eseményt.

A Nap javában a zeniten áll, amikor délután két óra tájban megérkezünk a strandi körforgásba. Előttünk egy baráti társaság vásárolja meg éppen a jegyét, a fiú, miután átveszi a tiketteket, egy hatalmas cuppanós csókkal fejezi ki kedvese felé múlhatatlan szerelmét. Körbetekintünk a tágas térségben. A nagymedence partján egymást érik a napozók, mások inkább a hűvösbe húzódnak, ott szürcsölgetik jéghideg italukat. Idősebb férfiak a padokon ücsörögve „kvaterkáznak”. Az úszómesterek sincsenek különösképpen irigyelhető helyzetben, hiszen hiába bújhatnak figyelőállásukban egy napernyő mögé, szemük éberen követi a fürdőzőket, egyetlen pillanatig sem lankadhatnak, legfeljebb néha a nyakukat és homlokukat törölgethetik a vizes zsebkendővel.

Most éppen szünet van a programok sorában. A szervezőket vizslatjuk, és hamarosan, a nagymedence túlsó szélén ráakadunk Gaál Dénes intézményvezetőre, és a nap háziasszonyára, Klebniczki Csillára. Ők mondják el, hogy eddig több vidám-tréfás játékot lebonyolítottak, és Palánki Edina is köztük járt a „Say My Name” nevű tánccsoportjával. De még hátra van a strand szépének megválasztása, illetve a vízi-fitness. Megtudjuk, hogy a bikinis hölgyeket most öt, előre kiválasztott, de a lehetséges jelöltek előtt szigorúan titokban tartott férfiú szemlézi. Természetesen a „sajtó” megtudhatja, kik ők, így nemsokára már beszélgetésbe is elegyedünk, elsősorban a kiválasztás szempontjait firtatva. Egyikük tréfásan odaböki: „először retinaszkennert alkalmazok” – utalva a labdarúgó pályák beléptetési rendszerére -, majd komolyra fordítva a szót folytatja: „odamegyek a lányokhoz csajozós szándékkal, és dumálunk egyet. Ebből kiderül, hogy a szépsége mellett milyen az egyénisége. A kettő együtt dönt”. Való igaz, pillanatokon belül már tapasztaljuk is, hogy a derék zsűritag a medence falához támaszkodva csevegni kezd néhány szemrevaló hölggyel. 

Kicsit eltávolodunk a medence és közvetlen környéke világától, és betekintünk a hátsó bitumenes pályán zajló lábtenisz-ütközetekbe. Gaál Endre, aki az öregfiúk táborában valódi világnagyságnak számít ebben a sportágban – hiszen nemzetközi éremkollekciója igen fényes – irányítja a játékot, és lám, az egyik duó vegyes-páros, ráadásul a házasság köteléke is egymáshoz kapcsolja őket. Pap István és neje Andrea, testnevelő tanárok: remek köztük az összhang, gyengébb nem ide-oda, rendkívül szellemes megoldásokat láthatunk, és a másik oldalon a Virág Balázs – ifj. Naszály Aladár kettős néha csak keresi a labdát. Aztán egy hasonlóképpen ügyesen kivitelezett akcióval máris válaszolnak. Végül, a versenyen mégsem ők aratják le a babért, a „kicsivel” fiatalabb korosztályt képviselő Radics Máté és Mészáros János veheti át az eredményhirdetéskor a legjobbnak járó serleget.

De már indul is ez a zumba elemekkel társított vízi fitnessz. Az „oktató”, Borda Zsolt a parton izzad, minden mozgássor után kövér cseppekben hull róla a veríték, mennyivel könnyebb a „tanítványoknak”, akik csak mellig-derékig emelkednek ki a habokból. Ifjak és idősebbek, anyukák és gyermekek egyaránt serényen követik a mozdulatokat, kar lendül a magasba, körzés, lépés előre, hátra, forgás, spriccelés – mennyi minden belefér ebbe a pár percbe. Sőt, a mintegy negyven-ötven ember annyira együtt hajtja végre a gyakorlatokat, hogy néha az az érzés, mintha egy tömeges szinkronúszó versenyen lennénk. Nem csoda, ha ráadást kérnek a részvevők, egyszer, kétszer, sőt harmadszor is.
Hamarosan újabb és újabb játékok következnek, a mélyvizes falnál pedig sorra ugranak fejest a fiatalok, de lassanként ideje búcsút venni ettől a hőguta-csillapító forgatagtól. Estére megtudjuk azt is, immár telefonon érdeklődve a szervezőktől, hogy a strand szépe, és egyben a „királynői korona” büszke tulajdonosa – az ajándékok között egy jövő évi ingyenes strandbérlet is szerepel – Sipos Adrienn lett.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése