2017. február 16., csütörtök

Vidám vöröskeresztes báli forgatag

Remek hangulatban rendezték meg szombaton este a Magyar Vöröskereszt rétsági területi szervezetének hagyományos bálját a város művelődési központjában. Az esemény azért is kiemelkedő, mert immár negyvenegyedik alkalommal ünnepelt együtt a tagság és vendégeik.

A rendezvény felvezetéseként a házigazdák nevében Szlezák Istvánné köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy minden esztendőben a település egyik legjelentősebb eseménye a vöröskeresztesek farsangi bálja, majd bemutatta a Nógrád megyei szervezet nemrégiben kinevezett igazgatóját, Szilágyi Leonórát, azzal a megjegyzéssel, hogy íme, elérkezett az idő a staféta átadására, és a fiatalabb nemzedék újult lendülettel veszi át a sokrétű feladatokat. Hegedűs Ferenc, Rétság polgármestere rövid beszédében a helyi vöröskeresztesek példamutató munkáját hangsúlyozta.

A színes kísérő műsorban először a Kereplő Néptáncegyüttes tagjai léptek fel, majd a közelmúltban népszerűvé vált Eliza Bliss hegedűművész szólaltatta meg egyedi hangzású hangszerét, és néhány szóban be is mutatta ezt az elektronikus mélyhegedűt. A klasszikus muzsika modern csengésű dallamait vastapssal jutalmazták a résztvevők, akik a végén az „Azért vannak a jóbarátok” című Máté Péter-szerzeményt közösen énekelték el.

A rendezvény másik fénypontja a maskarás „meglepetés” volt.  A szervezők igazán kacagtató produkcióval léptek elő: a sajátos kivitelű Hattyúk tavában délceg férfiak tipegtek-topogtak, csetlettek-botlottak az alkalmi balettcipőkben, a hölgyek pedig férfijelmezt öltve, álbajuszt festve arcukra táncoltatták meg a fura férfinépet.
A vidám farsangi mulatság bevételét a helyi vöröskeresztesek jótékony célra ajánlották fel.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése