2017. február 16., csütörtök

Nem bírta a hajrát a Kábel SE

ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 28-21 (10-9)
Ózd, Városi Sportcsarnok, 300 néző, vezette: Héjja, Kónya.
Kábel SE: Balogh – NAGY 6, Tokai, Székely 3/2, Dóczi 1, ALBERT-TÓTH 4, György 3. Csere: Varga (kapus), Kajdy, Tihanyi, KOVÁCS B. 3, Pordán 1.
Az Ózd legjobb dobói: Padla 9/1, Lestál 5/1, Nyeste 4.
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2. Kiállítások: 16 perc, ill. 14 perc (+1 kizárás: Győrffy Sándor vezetőedző, reklamálásért).
Az eredmény alakulása: 8. perc: 2-4, 11. perc: 5-4, 18. perc: 7-7, 36. perc: 12-11, 45. perc: 16-14, 55. perc: 22-20.

Két, a téli időszakban megerősödött csapat nézett farkasszemet vasárnap este, az észak-magyarországi rangadón. A balassagyarmatiak tudatosan lassították a játékot, amely kezdetben eredményekkel járt, mert a házigazdák gyors kézilabdára alapuló taktikája nem érvényesülhetett, és a pontos támadás-befejezésekből előnybe kerültek a vendégek. Az első félidő hátralévő részét is ez a kép jellemezte, elég sok hibával és nagyon kevés góllal.

Szünet után a jó pár tévesnek vélt játékvezetői ítélet miatt bosszankodó Ipoly-partiak sokáig tartották a lépést a kohászvárosi alakulattal. Padla és társai hiába igyekeztek elhúzni, Nagy és Albert-Tóth vezérletével rendre érkezett a válasz a másik oldalon. Egészen a véghajráig, az utolsó öt percig nyílt volt a mérkőzés kimenetele. Ekkor azonban a borsodi legénység jobban koncentrált az akcióknál, a kapus pedig kivédte a gyarmatiak lövéseit és egy 5-0-s sorozattal biztosították maguknak a két pont megszerzését. Az összecsapás históriájához hozzátartozik, hogy néhány másodperccel a befejezés előtt a nógrádi csapat vezetőedzője, Győrffy Sándor reklamálás miatt a kizárás sorsára jutott.

Győrffy Sándor: Az egész mérkőzésen remekül küzdöttünk, és bár sok hiba adódott a játékban, ezen a napon nem csak az ellenféllel, de a kritikán aluli bíráskodással is szembesülnünk kellett. Éppen ezért, számunkra sportszempont tekintve értékelhetetlen ez a találkozó.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése