2017. február 26., vasárnap

Roppant kevés lőtt góllal vesztett a Kábel SE

Mizse KC – Balassagyarmati Kábel SE 22-14 (11-4)
Lajosmizse, Polyák Imre Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Bujdosó, Mihály.
Kábel SE: Balogh – Nagy, Tihanyi, Kajdy, Dóczi 2, Albert-Tóth 1, György 5/2. Csere: Varga (kapus), Tokai 1, Székely 2, Horváth 1, Bécsi, Gazdag 1, Gyuricska 1, Pintér Á. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
A Mizse KC legjobb dobói: Scheuring 5, Bán 4, Duzsi 4.
Hétméteresek: 1/0, ill. 6/2. Kiállítások: 12, ill. 2 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-2, 17. perc: 5-2, 26. perc: 9-3, 33. perc: 11-7, 43. perc: 14-9, 48. perc: 18-9, 53. perc: 21-11.

Bár a mérkőzés elején a kettős játékengedélyes mezőkövesdi csapattagokat ezúttal nélkülöző Kábel SE ragadta magához a kezdeményezést, és Albert-Tóth, illetve Dóczi góljaival rövid ideig vezettek is, hamar kitűnt, hogy ezen az estén nem sok babér teremhet Lajosmizsén az Ipoly-partiaknak. Székelyék teljesítményébe rendkívül sok hiba csúszott, elsősorban a támadásokban akadozott a gépezet, ráadásul gyors egymásutánban két büntető is kimaradt. A házigazdák fokozatosan elhúztak, míg a nógrádi alakulatban senki sem talált igazán magára, hogy kihúzza a kátyúból a gárda igen mélyen beragadt szekerét. A szünetig csak négy találatot jegyeztek a vendégek, ami ilyen szinten még egy ifjúsági együttestől is kevés.

Szünet után három eredményesen befejezett gyarmati akció jelezte, hogy György Dánielék még nem adták fel a küzdelmet. Egészen a játékrész közepéig úgy tűnt, a hajrára marad némi esély a felzárkózásra, de egy újabb elvétett hétméterest követően az észak-alföldi társaság nyomatékosította, ezen a napon pont nélkül távozik a messziről jött ellenfél. Sőt, a befejezéshez közelítve még a megszégyenítő vereség baljós képe is kirajzolódott, amikor 21-11 állt már az eredményjelzőn. Szerencsére összekapták magukat Dócziék, és a lefújásig némileg csökkentették a tetemes hátrányt.
Összességében ezen a szombaton rendkívül gyenge napot fogott ki a kábelesek támadó alakzata, a 14 lőtt gól tökéletes mutatója a széteső játéknak.
Junior: 27-25.

Hegedűs H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése