2017. február 19., vasárnap

Sírból mentett pont

Balassagyarmati Kábel SE – MOL-Pick Szeged U23  23-23 (16-11)
Balassagyarmat, 150 néző, vezette: Sándor, Szabó.
Kábel SE: Varga – Nagy 1, Tihanyi, DÓCZI 3, KAJDY, Albert-Tóth 5, György 4. Cs.: BALOGH (kapus) SZÉKELY 6/2, Tokai, Kovács B. 3, Gazdag, Pordán, Bécsi 1/1. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
MOL-Pick Szeged U23: Nagy M. – Szabó M. 2, FEKETE 6, Patyi 3, ÁRPÁSI 4, Dolezsál, Sunajko 1. Cs.: MEZEI 1/1, HASZILLÓ 6/3, Csernai, Benák. Vezetőedző: Nagy Levente.
Hétméteresek: 5/3, ill. 6/4. Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-4, 10. perc: 7-5, 21. perc: 11-7, 29. perc: 14-11, 33. perc: 17-12, 39. perc: 19-16, 55. perc: 20-23.  

Rosszul kezdődött a mérkőzés a balassagyarmatiak számára. A szegedi fiatalok rendkívül gyors játékkal nyitottak, és ez nem ízlett a hazaiaknak. Az elpocsékolt támadásokat követően lerohanásokkal operáltak a vendégek, eredményesen, és három góllal elhúztak. Hamar ébredt azonban átmeneti szundikálásából a Kábel. Feljavult a védekezés, különösképpen a középső területen sikerült az akciókat megakasztani, illetve menet közben Varga kapusteljesítménye is jobb lett. Támadásban egyre formásabb megoldásokkal rukkoltak elő a házigazdák, és Albert-Tóth vezérletével nem csupán fordítottak, hanem három, kisvártatva pedig négy találattal már ők vezettek, így a vendégcsapat idejekorán, a tizenkettedik percben időt kért.
Ezt követően sem változott különösképpen a játék képe. A dél-alföldiek Kajdy kiállítása idején a szélre letolt labdákból 8-7-re felzárkóztak, de továbbra is az Ipoly-partiak domináltak. A védekezésben Dóczi, Kajdy (aki nemsokára második kétperces kisbüntetését is megkapta), Albert-Tóth és Tihanyi átlagon felüli teljesítményt nyújtott, míg a hórihorgas Pick-emberek falán Székely, illetve befutásból Nagy is túljutott, Dóczinak pedig minden beállós megmozdulása veszélyt jelentett, vagy góllal, vagy hétméteressel végződve – ez utóbbiakat Székely magabiztosan értékesítette. A félidő hajrájában György egy labdaszerzést követő leindulás után két másodperccel a szünetet jelző dudaszó előtt, a kapus lába között lőtte be a hazaiak tizenhatodik gólját.
Balogh fontos pillanatban védett büntetőt

A pihenőt követő első hét-nyolc perc rendkívüli kapkodás és rengeteg hiba jegyében telt, amiből a szegediek jöttek ki jobban. A több cseréjét is harcba vető nógrádi legénység támadói sorra kihagyták a kínálkozó lehetőségeket, Pordán és Kovács is nagy helyzetben rontott, a rivális viszont Haszilló és Fekete irányításával határozott felzárkózásba kezdett. Győrffy mester gyorsan időt kért, visszahozta Székelyt és Dóczit a pályára, de ez csak átmenetileg bizonyult hatásosnak, mert továbbra is igen tompán kézilabdáztak a fiúk. Miközben a szaporodó bakik láttán egyre elkeseredettebb lett a közönség, a Csongrád megyei gárda kiegyenlített. A gyarmatiaknál senki sem tudta átvenni a vezérszerepet, miközben két büntető kimaradt, és több labdaeladás is borzolta a publikum kedélyét. Semmi sem sikerült, tényleg igaz lett a mondás, hogy még az ág is húzta a kábeleseket, annyira leült a játékuk. A Tisza-partiak a másik oldalon kevesebbet hibáztak, így öt perccel a befejezés előtt 23-20-ra vezettek.
Bécsi értékesített hétméterese hozta vissza a reményeket, és a hangulatot is egyben a sportcsarnokba. A fődobos megint intenzíven verni kezdte hangszerét, egy labdacsenést követően Székely járt túl Nagy kapus eszén. De még így is a Szegednek állt a zászló. Sőt, egy véleményezett büntetőhöz jutottak. Balogh Ádám alaposan megszuggerálta Haszillót, és az ellenfél átlövője annak rendje és módja szerint eltalálta a kábeles hálóőrt. A bravúr feldobta az Ipoly-partiakat, György a szélről egy szemrevaló találattal egyenlített. Negyvenöt másodperccel a záró sípszó előtt időt kért a szegedi társaság, majd több ütközés után Patyi kívülről, tizenegy méterről szánta el magát átlövésre, Balogh azonban résen volt, és kiütötte a próbálkozást. Ekkor Győrffy Sándor tette le a „T” betűvel jelzett lapot a zsűriasztalra. A gyors megbeszélés után a bal szélre került le a labda, de György elvétette a hosszú alsó sarkot, maradt tehát a döntetlen végeredmény.
Összességében a második félidőben szinte összeomló házigazdák a legutolsó percekben álltak fel a padlóról, és mentették meg a mérkőzés egyik pontját maguknak.
Györffy Sándor: Az első félidő remek játéka után hiába intettem türelemre a fiúkat, támadásban és védekezésben sem azt nyújtották, ami elvárható lett volna. Szerencsére, a végén helyén volt a szívük, és döntetlenre hozták a találkozót.
Nagy Levente: Hullámzó, sok hibával tarkított mérkőzésen közel álltunk a győzelemhez, így csak sajnálhatjuk, hogy elvesztettük az egyik pontot.
Hegedűs Henrik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése