2017. február 15., szerda

Gyermekművek tárlata

Közel öt esztendeje működik Magyarnándorban az a képzőművészeti alkotóműhely, amelyet annak idején négy felnőtt hozott létre Ferenczy Judit művész-tanár vezetésével, amihez az eltelt időszakban egyre több tehetséges gyermek csatlakozott. Az ő műveikből nyílt kiállítás nemrégiben a helyi művelődési ház galériájában.
A tárlat megnyitóján a fiatalok egyik mentora, Vaskor Gábor kiemelte, a most nyilvánosság elé tárt képek tökéletesen mutatják, milyen szép ívű pályát futottak be az elmúlt években a diákok, és valódi kis, élő közösség alakult itt ki. A méltató hozzátette, az ifjú reménységek munkáit nem csupán tarka színválaszték, hanem sokrétű technika is jellemzi, a grafikától a dekupázson át egészen a pasztellig. Emellett pedig a témák is igen széles kört ölelnek fel, a vadászattól egészen a korosztályra rendkívül jellemző ötletekig, például a moziban legutóbb látott film is ihletet adott. Az érzések, a gyermeki énben lévő szabadságvágy mind-mind megmutatkoznak itt, a kiállított képeken, és mára elmondható, nagyot emelkedett az alkotóműhely egészének színvonala, egyre inkább beérnek a művészi kifejezésformák.

A tárlaton Lágymányosi Gréta (akinek klarinétjátéka is színesítette a műsort), Szlobodnyik Cintia, Pásztor Krisztina, Jancsó Gréta, Vidó Cintia, Szőllősi Szelina, Berényi Petra, Roza Evelin, Molnár Levente, Kis Mirella és Lakatos Anna alkotásai tekinthetők meg.
Képünkön a kiállítók egy csoportja Vaskor Gábor (jobbra) társaságában.

H.H.
Fotó: Galbács Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése