2017. február 3., péntek

Lapátot ragadott a képviselő

Elég csak sétálni egyet a városban, és máris igaz lesz a régi sajtómondás, miszerint a téma az utcán hever. A csütörtöki kora délutánon éppen a rendőrség felé gyalogolt az újságíró, amikor a balassagyarmati Civitas Fortissima téren, a szobor tőszomszédságában két, serényen lapátoló, sárga színű megkülönböztető mellényt viselő férfiú törte a jeges havat. Ahogy közeledtem, éppen arra gondoltam, kurjantok egy jót nekik, mondván ilyen kitartó munkához igencsak illik a dicséret. Akkor jött a meglepetés, amikor a lapátolás közben felpillantottak. Egyikükben az Ipoly-parti település önkormányzatának ellenzéki képviselőjét, Dobrocsi Lénárdot fedeztem fel. A városatya, szinte meg sem várva a kötelező kérdést, miszerint „mit keres itt”, rögtön felelt:
- Gondoltunk egyet a bajtárssal (mutatott a kollégára), hogy kicsit besegítünk a balassagyarmati közmunkásoknak. Láttam-tapasztaltam a napokban, hogy nem kellő hatékonysággal tüsténkednek, gondolom, kell nekik a támogatás, így megtesszük a tőlünk telhetőt – mondta a képviselő. – Először a Dózsa György Általános Iskola utcafronti járdaszakaszát takarítottuk le, most pedig a belvárosi övezet van soron, előzőleg a Kiss Árpád Általános Iskolánál jártunk, most pedig ez a kövezeti rész következik.  Rengeteg a csúszásveszélyes terület, ahol még mindig több centis a jeges hóréteg. Így lapátot ragadtunk.

A képviselő hozzátette, annak rendje és módja szerint bejelentkeztek a polgármesteri hivatal illetékes munkatársainál, ahonnan a Városgondnoksághoz irányították őket. Itt megkapták a megfelelő munkaeszközöket, a mellényt, tehát teljesen hivatalosan dolgoznak. Igaz, a hólapátolásért járó pár ezer forintot nem teszik zsebre, hanem valamilyen jótékony célra ajánlják majd fel.
A rövid pihenő és a beszélgetés után búcsúztunk is, és a továbbhaladás közben láttam még, amint egy idős néni állt meg a két férfiú mellett – vélhetően ő is köszönetet mondott ezért az alkalmi lapátolós segítségért.

Hegedűs H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése