2017. március 9., csütörtök

Diákok takarították a Nyírjest

Akik a közelmúltban megfordultak a város üdülőövezetében, de különösen a központi tó körzetében, elszomorító látvánnyal találkozhattak. Bármennyire is felhívják a feliratok és jelzések az emberek figyelmét, hogy tilos a szemetelés, egyes elvetemült alakok minden szabályozás ellenére itt szórják szét, ide hordják ki a hulladékaikat. Ezáltal is elcsúfítva a tavasz elején nyiladozó természetet. A tó gátjának széles káváján és a szomszédos erdős-bokros területeken egymást érték a szeméthalmok.
Ezeket az áldatlan állapotokat unta el az egykori gyermektábor területén lévő Ridens iskola és kollégium nevelői és diákjai. Egy szép márciusi napon aztán fogták magukat, zsákokkal felszerelkezve megjelentek a helyszínen és nekiláttak a takarításnak. A fenyves „bejáratánál” lévő buszfordulótól a Palóc Triatlon úton lefelé haladva a tópartig láncban haladva szorgosan dolgoztak, szedték fel a műanyag flakonokat, eldobott üdítőitalos dobozokat, cigarettacsikkeket a fiatalok és az őket kísérő felnőttek, pedagógusok.

A hirtelen ötlettől vezérelt „akció” után nem csak a Nyírjesben élő családoktól, hanem a város más pontjai lakóktól is dicséretet kaptak a gyerekek, hiszen nem könnyű feladatot jelentett számukra a hulladék-lerakatok megszüntetése ezen a nehéz terepen. Elmondásuk szerint remélik, sikerült felhívniuk a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, és bíznak benne, hogy a csodaszép nyírjesi táj ismét fellélegezhetett.

Hegedűs H.
Fotó: facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése