2017. március 7., kedd

Bravúr a „törökök” várában

Törökszentmiklósi Székács KE – Balassagyarmati Kábel SE 26-27 (12-10)
Törökszentmiklós, Székács Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Kábel SE: BALOGH – NAGY 4, Pordán, KOVÁCS B. 14/4, Dóczi, ALBERT-TÓTH 5, György 2. Csere: Varga (kapus), KAJDY, Tihanyi, Székely, Tokai 2, Horváth, Bécsi. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
A Székács KE legjobb dobói: Tóth 9/7, Kóródi 6, Takács 5.
Hétméteresek: 9/7, ill. 5/4. Kiállítások: 8 perc (+1 kizárás: Takács, azonnali piros lap, súlyos szabálytalanságért), ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 10. perc: 2-6, 18. perc: 6-8, 24. perc: 11-8, 35. perc: 14-12, 42. perc: 15-17, 49. perc: 19-19, 56. perc: 23-25, 58. perc: 26-25.

Villámrajtot vett a teljes játékoskeretét felvonultató, tehát ezúttal a mezőkövesdi kettős játékengedélyeseket is harcba dobó vendégcsapat. A házigazdák rendkívül álmos kezdését kihasználva Kovács Bence és Albert-Tóth László találataival 6-2-re húzott el az Ipoly-parti legénység. Egy időkérést követően szívósan zárkózni kezdett a Szolnok megyei társaság, miközben a gyarmatiak egyre több hibát vétettek támadásban. Fordult is a kocka: 8-6-os vezetést követően a Győrffy-tanítványok bő hat percen keresztül nem tudták a kapuba juttatni a labdát, ráadásul egy hétméteres is kimaradt, míg a törökszentmiklósi alakulat egy 5-0-s sorozattal megfordította az eredményt és a szünetre megnyugodva vonulhattak pihenőre.

Fordulást követően gyorsan egalizált a Kábel SE, Kovács két büntetőt is értékesített, majd Tokai Roland és Nagy Dániel megmozdulásai nyomán ismét a nógrádiaknál volt az előny. Balogh Ádám kapus kiváló hárításai is segítették a mind jobban összpontosító védők munkáját, így a mérkőzés hajrájába úgy fordultak a gyarmatiak, hogy jó eséllyel gondolhattak mind a két bajnoki pont megszerzésére. Ám Takács Péter és társai a másik oldalon nem így vélekedtek, pontosabban célozva jól találták meg a réseket, és 26-25-re vezetést szereztek. A balassagyarmatiak kispadja időt kért, hatékony tanácsokkal élesztve a tűzet a játékosokban, ami használt is, mert kiegyenlített az együttes.
Az utolsó perc rendkívüli izgalmakat hozott. Huszonhét másodperccel a befejezés előtt Szloska Krisztián, a hazaiak mestere egy utolsó kupaktanácsra hívta össze fiait, hogy megbeszéljék, milyen akcióval fejezik be a meccset. A kábelesek nyitott védekezéssel várták a támadást, és az Albert-Tóth helyett a kétperces kisbüntetésről visszatérő Kajdy Norbert elcsípte Takács átadását, lerohanás indult, amelynek végén Dóczihoz került a labda, akit Takács eltaszított. A balassagyarmatiak hétmétereshez jutottak és az egész találkozón kimagasló teljesítményt nyújtó Kovács Bence kipókhálózva a jobb felső sarkot, bebiztosította a vendégek győzelmét.

Összességében a rendkívül hullámzó mérkőzésen a szerencsének – és Kajdy szemfülességének – is köszönhetően szerezte meg első tavaszi pontjait a Kábel SE, amely kellő lökést adhat az elkövetkező nehéz feladatokhoz.
Szloska Krisztián: Tanácstalanul állok a teljesítményünkhöz, az elején teljesen bealudtunk, és a második félidőben is nagymértékben hiányzott a támadóerő. A végén pedig nem azt tették a játékosaink, amit előre megbeszéltünk.
Győrffy Sándor: Ez a győzelem úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér…
Junior: 22-29.
H.H.
Fotó: facebook és szekacske.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése