2015. október 11., vasárnap

Nem „Kedves-kedtek” a régi mesternek



A sérültek közül csupán Munkácsi nem épült fel a hétvégére, de Kajdy sem utazhatott a többiekkel, így csak a legutolsó pillanatokban dőlt el a vendégcsapat védekezési felállása – Dóczi és Mikita kapott középen vezérszerepet. Az első nyolc perc a kiegyenlített játék jegyében telt, ami a dobott gólok számában, és a kihagyott hétméteresek arányában is megmutatkozott. A korábbi gyarmati mester, Kedves László irányította hazai társaság ekkor előnybe került, elsősorban hosszú lejáratú, késleltetett támadásaik sikeres befejezéseivel, amelyekben a két salgótarjáni kiválóság, Hajdú és Forgács jeleskedett. A félidő utolsó harmadára azonban kissé megtorpant a törökszentmiklósi alakulat, büntetőt is rontottak, míg Duzsi, Piroska és Székely révén a szünetre egyenlítettek a kábelesek.

Fordulás után is maradt a hullámzó teljesítmény – igaz, mindkét oldalon. Négy perc elteltével Duzsi gyors egymásutánban lőtt két találatával rövid időre átvette a vezetést az Ipoly-parti legénység, de újabb hibák keletkeztek a játékukban és Nyeső vezérletével ismét a házigazdákhoz került a meccs irányítása. Úgy tűnt, hosszabb távon marad a két gárda közti két-három gólos különbség, ám Hajdú kimaradt hétméteresét követően fordult a kocka. Az addig is kitűnően védő Djukanovics egyre-másra hárította a Szolnok megyeiek próbálkozásait, míg Székely és Mikita szépen szőtték az akciókat – pontos befejezésekkel előbb csökkentve a hátrányt, majd meg is fordítva az eredményt. 20-22 után még egalizálni tudott a vendéglátó együttes, de a korábbi találkozókon kissé halványabb produkciót mutató Vízler fontos pillanatokban lőtte ki a hálót, így az egyre fáradó szentmiklósiak már nem tudtak feltápászkodni: Székely hetedik gólja végképp eldöntötte a két pont sorsát.

Összességében ezen a mérkőzésen a Kábel SE ötven percig lényegében futott az eredmény után, de a hajrában néhány jó egyéni teljesítménynek és a feljavuló védekezésnek köszönhetően megtartották a nehezen kiharcolt előnyt.
Molnár Ferenc: Most gyengébb játékkal nyertünk, és ez azért sokkal kellemesebb érzés, mint jó teljesítménnyel veszíteni.  Sokat hibáztunk, az ellenfelünk lassú támadásszövése elaltatta a fiúkat, de ma mindig akadt valaki, aki a legjobbkor lendítette előre a szekeret. Vendégként már „pontosabbak” vagyunk, ha hazai pályán is szép sikereket akarunk elérni, a Nyíregyháza elleni formát kell hozni.
H.H.

A jegyzőkönyv:


ARAGO-Törökszentmiklósi KE – Balassagyarmati Kábel SE 24-27 (11-11)

Törökszentmiklós, 150 néző, v.: Csányi, Zörgő.

Kábel SE: DJUKANOVICS – Bécsi 1, SZÉKELY 7/3, DÓCZI 1, Mikita 6, Leiter 1, Szabó A. 1. Csere: Síró (kapus), Duzsi 4, Szabó T. 3, Piroska 1, Vízler 2. Vezetőedző: Molnár Ferenc.

A Törökszentmiklós gólszerzői: Forgács 6/1, Hajdú 4/1, Pesti 4, Vujovics 3, Gál 3, Nyeső 2, Kovács 1, Vojinovics 1.

Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3. Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-2, 10. perc: 7-5, 13. perc: 9-6, 20. perc: 11-8, 34. perc: 12-13, 36. perc: 16-13, 45. perc: 20-17, 54. perc: 20-22, 58. perc: 22-25.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése