2015. október 12., hétfő

Azonos súlycsoportban



Amikor az internetes közösségi oldal jótékony kommunikációs hatásának köszönhetően pár perccel a mérkőzés lefújása után már értesültem a Kábel SE kézilabdázóinak törökszentmiklósi győzelméről, rögvest egy másik sportágból vett hasonlat jutott eszembe. Annak a birkózónak a tipikus esete, aki a saját súlycsoportjában lévő ellenfeleit viszonylag simán, különösebb megrázkódtatás nélkül veri, de ha egy kategóriával feljebb lévő, nehezebb riválissal szembesül, már nem képes a korszakalkotó bravúrra.

Valahogy ebben a cipőben járnak mostanában az Ipoly-parti kék-fehérek. Ráadásul a sorsolás szeszélye is mostoha kényszer-mosollyal fintorog rájuk. Azok a bizonyos magasabb szintet képviselő vetélytársak ősszel rendre hozzájuk látogatnak, míg idegenben akadnak össze a maguk nívóját képviselőkkel. Elég, ha csak arra utalok, hogy a füzesabonyi és a törökszentmiklósi diadalok mellett ugyebár ott tarkállik nem éppen kellemes ízű termésével a Nyíregyházától és az Algyőtől elszenvedett vereség. Ráadásul éppen ez az: a több száz kilométeres túrákra csak a legvérmesebb szurkolók utaznak el, legutóbb is talán tucatnyian drukkoltak az Alföldön a nógrádi kedvenceknek, és a rajongótábor nagy többsége, a Balassagyarmaton fergeteges hangulatot teremtő „százfejű” publikum bizony még nem örvendhetett kirobbanó sikernek.
De ami késik, nem múlik. A szakemberek, a kézilabdához értő figurák, mindenfajta elfogultságtól mentesen azt hangoztatják, benne lehet a társaságban a bravúr. Csak várni kell rá. No nem biztos, hogy olyan sokat. Igaz, a következő gárda, amely Szabó Andrásékhoz látogat felettébb kemény falatnak tűnik. Zöld-fehérbe bújtatott fővárosi fickók jönnek, a csoport élvonalából, és azért az FTC a másodosztályban sem „Fradika”.
Persze, a kézilabdában minden megtörténhet, elsülhet akár a kapanyél is…
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése