A
szilveszteri mulatásnak megvannak a maga kialakult jó szokásai. A virsli
falatozása és a pezsgő kortyolása teljesen természetes jelenségek ilyenkor, de
akadnak olyan helyek, ahol több csipetnyi érdekesebb ízt is vegyítenek a kínálatban.
Romhányban,
a falu „főutcáján” található Arany Kakas szórakozóhelyen már december 31-én a
reggeli órákban gyülekeznek a korgó gyomrú férfiak – meg néhányan a gyengébbik
nem képviselői közül is. A bejárat melletti széles asztal ekkor már roskadozik
a kocsonyával teli tányéroktól. Az étket Kaliczka Ferenc (alias „Maci”) és
családja több kondérban készíti el rendszerint előző nap, és a vendégek sorra
járulnak elő buzgón kóstolgatva a téli időszak magyaros konyhájának
elmaradhatatlan termékét, netán még repetát is kérve. Aki pedig kicsit késik,
netán csak a késő délelőtti órákban toppant be ide, bizony, lehet, hogy lemarad
az ízletes falatokról, mert hamar elfogy a jófajta finomság.
H.H.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése