2015. június 12., péntek

Megnyílt a termelői piac



Bár a hatalmas hőség több kereskedőt elriasztott, néhány standon azért bőséges áruválaszték várta a pénteken megnyílt balassagyarmati termelői piac vásárlóit.

Hatalmas hőség honolt pénteken kora délután a balassagyarmati városközpontban. A termelői piacon áruikat vásárra tevő őstermelők egymás után állították fel kis sátraikat, és az asztalokon bőséges kínálat csábította a járókelőket. Finom házi sajtok, saját készítésű édes mézek, egyedi üvegekben szörpök, friss gyümölcsök a tálcákon. 

Néhány perccel egy óra után Medvácz Lajos polgármester, mint az Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás elnöke mondott rövid megnyitó beszédet. Ebben kiemelte, hogy tavaly, amikor a Civitas Fortissima tér korszerűsítése után először otthont adtak a termelői piacnak, szombatonként komoly érdeklődés nyilvánult meg a helyi termékek iránt, később, ahogy közeledett az ősz azonban kissé ellaposodott a vásári hangulat. Idén bízik abban, hogy a teljes időszakban, azaz októberig sikere lesz a rendezvénynek. Hozzátette, továbbra is az a cél, hogy máshol nem kapható, különleges minőségi termékeket tárjanak itt a vásárlók elé, és szeretné, ha még inkább híre menne a környéken a gyarmati belvárosi piacnak. Jó döntésnek tartja, hogy ezentúl nem szombat délelőttönként, hanem péntek délután egy és hat óra között települnek ide ki az árusok, mert bebizonyosodott, hétköznap délutánonként általában nagyobb errefelé a sétálóutca forgalma, amely jobban vonzza majd a „potenciális” vásárlókat is.

Köszöntőjét követően maga a polgármester is elvegyült az árusok között, és beszélgetett néhány őstermelővel. Nem sokkal később, a sátrak látványára mind többen és többen érkeztek a városközpontba, és késő délutánra még jobban benépesült a termelői piac.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése