2015. június 25., csütörtök

Kupagyőzelem után keserű kirándulás



Két komoly tornával, egy győzelemmel és egy fájdalmas tanulságok után csalódottan elbukott bronzcsatával kezdte meg idei menetelését a homokban a Salgótarjáni Strandépítők férfi felnőtt strandkézilabda együttese, amelynek 2015-ben is egyértelmű célja, hogy megőrizze előkelő helyét a hazai és nemzetközi elit mezőnyben.

Rácz Viktor és társai előbb a százhalombattai Magyar Kupa döntőjére utaztak. Ide, a korábbi eredmények alapján csak négy csapat kvalifikálhatta magát. A körmérkőzéses rendszerben megtartott finálé aranyérmét aztán meccs – és játszmaveszteség nélkül zsebelték be a tarjániak. A Beach Devils, majd a Koktél BHC együttesének legyőzését követően, az első helyért az addig szintén százszázalékos Happy Hands gárdája következett. Itt csupán a második szett tartogatott némi izgalmakat, miután az utolsó másodpercekben az ellenfél a döntetlenért  - ezzel a hosszabbítás kivívásáért – támadhatott, a „strandépítős” fiúk azonban kivédekezték az akciót és a lefújás után ők örülhettek.

Nem sokkal később már Szerbia felé vette az irányt a társaság, hiszen az idei nyár nagy feladata számukra, hogy az európai körverseny különböző tornáin is szorgalmasan gyűjtögessék a pontokat, ezáltal minél nagyobb esélyük legyen a jövő évi kontinensdöntőben (a strandkézilabda Bajnokok Ligájában) való szereplés kivívására. Ráadásul meg is erősödtek, mivel a két szélre leigazolták a dabasi Csuka Balázst, és a balassagyarmati Bécsi Mihályt, míg Hajdú Péter ezúttal nem tarthatott a többiekkel, a magyar válogatott keret edzőtáborába szóló meghívó miatt. 

Újvidéken négy szerb, három-három horvát és magyar csapat indult a megmérettetésen.  Már rögtön az első meccsen becsúszott egy vereség, a jó játékerőt képviselő horvátországi Csáktornya (Cakovec) ellen szétlövésben maradtak alul Dénesék. A második találkozón javult a mérleg, a szerb BHC „2” Areg nevezetű legénységet felülmúlták, bár már ekkor megmutatkozott a kissé érdekes „balkáni” játékvezetői felfogás, amikor egy piros lapot érő szabálytalanság maradt megtorlatlan. A csoport harmadik összecsapásán a korosztályos EB-felkészülés állomásaként a tornát beiktató Magyar Junior Válogatott ugyancsak kemény diónak bizonyult, de a büntetőkben megint Lőrikék céloztak pontosabban. Még egy sikert – a szerb BHC Studenti ellen – követően már a döntőbe jutásért léphettek pályára a salgótarjániak. 

A horvát Sokol Zagreb együttesével szemben az első játszma kedvezőtlenül alakult, a négy pontos hátrányt követően elszántan vonultak ki a Strandépítők játékosai a második felvonásra. A magyar fiúk vezettek is, már-már érezték a győzelem ízét, amikor nyolc tizedmásodperccel (!) a befejezés előtt időt kértek a horvátok. A játékvezetők jelezték, téves az időmérés, még két másodperc van hátra. Az óra kezelője roppant készségesen 2,8 másodpercre (!) állította a szerkezetet, amihez a sípmestereknek egy szavuk sem volt. Jött az akció, két passz után ért el a szélre a labda, a szélső „kínai” figurával a hálóba vágta a játékszert. Rácz Viktor csapatvezető hevesen reklamált, hiszen a támadás végrehajtásához legalább négy-öt másodperc kellett, de a bírók rendíthetetlen nyugalommal megadták a találatot. A nyilvánvaló méltánytalanság miatt teljesen csalódottá és elkeseredetté váló Salgótarjáni Strandépítők gárdája ezután már nem tudott talpra állni. Elbukta a hosszabbítást, majd az azt követő bronzmérkőzést is, így a negyedik helyen zárta a keserű szerbiai kirándulást.
Hegedűs Henrik
Fotó: Strandépítők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése