2016. szeptember 15., csütörtök

Ovi-foci pályát avattak Becskén

Új létesítménnyel bővült a magyarországi, egyben a Nógrád megyei ovi-foci pályák hálózata. Ezúttal Becskén avatták fel a több sportág mozgásigényét biztosító építményt, amit gyorsan birtokukba is vettek a Kerek-perec Óvoda apróságai.
A közelmúltban rendezett átadóünnepségen előbb Csonka Gáborné óvodavezető irányításával mutattak be a gyerekek rövid, sportos műsort, amelyben felcsendült többek között a régi tévétorna ismerős szignálja is, majd utána a Móra Ferenc Tagiskola alsós tanulói énekeltek.
 A köszöntő beszédek sorában előbb Barna János, Nógrád Megye Közgyűlésének alelnöke arról szólt, milyen okosan ismerték fel az ókoriak, hogy mennyit használ az embernek, ha valóban az ép testben ép lélek lakozik. Egy kis faluban az ép lélekről híven gondoskodik az egyház, amihez fontos, hogy az ép testet biztosító mozgáshoz szükséges létesítmények is rendelkezésre álljanak, ezért támogatni kell minden hasonló pályaépítési kezdeményezést. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány nevében Pál Dávid marketing – és kommunikációs koordinátor kifejtette, ez már a 155. átadott pálya az országban, és kiválóak a visszajelzések, mennyire hasznosnak bizonyult az ötlet, mennyire megtöltik a kisgyermekek élettel ezeket a nem túl nagy, ám annál több lehetőséget adó műfüves felületeket. Hozzátette, természetesen nagy gondot fordítanak arra is, hogy a pedagógusok ne csupán az önfeledt mozgást-játékot nyújtsák a kicsiknek, hanem komoly képzésben is részesülnek, és az óvónők immár szakavatottabban foglalkozhatnak a felcseperedő nemzedékkel.

A szalagátvágás előtt Hulitka Róbert plébános felszentelte az új vívmányt, majd az óvodások és kisiskolások rögvest betódultak az új pályára, előkerültek a labdák, és a pici fiúk és lányok önfeledten rúgták-dobták a játékszereket.
Szalatnyainé Zsigmond Éva a község polgármestere végül érdeklődésünkre elmondta, hogy a helyi önkormányzat a mintegy tizenhárom-millió forintos beruházáshoz harminc százalékos önrészt biztosított.
Szöveg: Hegedűs Henrik
Kép: Galbács Tamás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése