2016. szeptember 21., szerda

Fordulat a második félidőben

Balassagyarmati VSE – Hajdúböszörményi TE 2-1 (0-1)
Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 600 néző. V.: Jakab (Kovács G., Kányási).
BSE: Földi – Illés, Gaál, Mboussi, Szandai (Molnár E. 82.p.)  – Bódis (Nagy G. a szünetben), Strehó, Szalánszki, Varga T., Mátyás (Strihó a szünetben) – Magos. Edző: Lenkey Gábor.
HTE: Somogyi – Andorkó, Nagy P., Tóth V., Kovács G. – Lukács, Tatár -  Molnár T., Jeremiás (Bereczki a szünetben), Sólyom – Nagy M. (Rőth 74.p.). Edző: Elek Norbert.
Sárga lap: Tatár (66.p.), Strihó (80.p.), Molnár T. (81.p.), Nagy G. (90.p.)
Gól: Molnár T. (35.p.), Magos (47.p.), Szalánszki (71 p.)

Kis focisták felvezetésével érkeztek a pályára a két csapat játékosai. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de Földi résen volt. A továbbiakban jobbára a mezőnyben pattogott a labda, a hajdúböszörményiek némi fölényben futballoztak, de ez legfeljebb csak több szögletrúgásban mutatkozott meg. A BSE az ellenfél védelme mögé belőtt indításokkal próbálkozott, de vagy lesen állítottak meg a sokat csúszkáló csatárokat, vagy eleve pontatlanok voltak az átadások.  A félidő közepén olybá tűnt, hogy a hátsó alakzatok komoly megingása kell ahhoz, hogy a kapu felé szálljon egy-egy lövés. Ez aztán meg is történt, amikor a harmincötödik percben Mboussi rosszul lépett ki a védelem közepéből, a helyére bejátszott labdára Molnár T. rácsapott, és a kiugró hajdúsági támadó a kifutó Földi mellett higgadtan lőtt a hálóba (0-1). Ezután sem élénkült fel különösebben a hazai gárda, mindössze egy szöglet után alakítottak ki helyzetet, de az sem volt nagyon veszélyes.

Szünet után rögtön fordult a kocka. Magos keveredett be a büntetőterületen belülre, éles szögből lövésre szánta el magát, és a védőn megpattanó labda Somogyi felett a hosszú sarokba hullott (1-1). Lendületben maradt a BSE, kisvártatva egy begurításra a csereként beállt Nagy G. robbant rá a bal oldalon, de hosszan tolta meg a labdát, majd a szintén csak a szünet után pályára került Strihó vállalkozott, lövését nagy nehezen védte a kapus. Egy kontra nyomán a böszörményiek is vezetéshez juthattak volna, de a középen egyedül kiugró Nagy elé kivetődött Földi, és elcsente a játékszert. Egyre jobban focizott mindkét együttes, sokkal nyíltabb lett a küzdelem, amiből a házigazdák kerekedtek ki jobban, egy jobb oldalról érkező beadást Szalánszki fejelt a hálóba (2-1). Az utolsó öt percben mindent egy lapra feltéve rohamozott az alföldi együttes, sorra ívelgették a gyarmati kapu elé a labdát, hatástalanul. A lefújást követően a szépszámú közönség hosszú ütemes tapssal köszönte meg a továbbjutást a kedvenceknek.
Lenkey Gábor: Az első félidő álmossága után a másodikban felpörögtünk, és magabiztosabbá váltunk. Köszönjük a lelkes közönség buzdítását.
Elek Norbert a lefújást követően előbb az öltözőfolyosón kívánt nyilatkozni, majd munkatársunkat faképnél hagyva bevágta maga mögött az öltözőajtót.
Jók: Illés, Szandai, Szalánszki, Magos, illetve Nagy P., Tóth V., Nagy M.
Hegedűs Henrik




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése