2017. szeptember 20., szerda

Sportszerűségből jeles

A fővárosi BSE Atlétikai Centrumban versenyeztek vasárnap a Salgótarjáni AC ifjú atlétái, köztük egy nemrég kötött együttműködés értelmében a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola tehetséges sportolói. A gyerekeknek nem csupán a számukra javarészt ismeretlen rekortán borítással kellett megbarátkozniuk, hanem az igencsak kellemetlen, esős-borús, meglehetősen hideg időjárással is.
A tizenegy éves lányok korosztályának nyolcszáz méteres síkfutása közben a gyarmati Horváth Lili hirtelen a lábához kapott. Érezte, nincs tovább, itt és most összeesik. Fogait összeszorítva, sírásra görbülő szájjal botorkált. Szenvedését rögtön meglátta a mögötte néhány lépéssel haladó csapattársa, egyben barátnője, Erdélyi Anna. Aki nem törődve azzal, milyen esélyei lehetnek a versenyben, nem habozott, azonnal társa segítségére sietett. Gyengéden átkarolta, és a felnőttekhez kísérte. Lili gyors ápolást kapott, azóta már jobban van, míg Anna nem győzte fogadni az elismerő kézfogásokat, öleléseket és simogatásokat.

Itt a példa, kérem szépen! Egy általános iskolás gyermek lelke tiszta, szíve erős, még nem mételyeződött meg napjaink eredmény-orientált, mindent eltipró, törtető világával. Ő nem azt látja, miként lehet megnyerni a futamot, hanem ha a barátnő segítségre szorul, gondolkodás nélkül feladja a versenyt, és odasiet hozzá.
Bízzunk benne, ez nem egyedi eset, hogy a balassagyarmati apró hölgyön kívül is akadnak még ennyire önzetlen, a sportszerűséget teljesen természetesnek tekintő ifjak. Emeljünk tehát kalapot Erdélyi Anna előtt.
A Fair Play szellemisége újra megnyert egy csatát!

Hegedűs Henrik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése