2017. szeptember 19., kedd

Az építtetők szerint tavaszra kész a tanuszoda

Akik rendszeresen nyomon követték a balassagyarmati, Ipoly-parti sport- és szabadidőközpont területén épülő új városi tanuszoda építkezését, az utóbbi időben igen sokat panaszkodhattak, mondván nagyon lassan készül, szinte tégláról téglára halad, apróbbnál is apróbb lépésekben – immár több éve – a beruházás. A kivitelezés azonban a közelmúltban lendületesebb és látványosabb fejezetéhez érkezett. Szinte napok alatt felépítették a medencerészt borító tető fa tartószerkezetét, így most már a laikus szem is képet alkothat a majdani méretekről.

Szerettünk volna bővebb információt kapni a munkálatok ütemezéséről. Az elmúlt héten Csach Gábor alpolgármester az építtető Magyar Nemzeti Sportközpontok illetékeseihez irányított bennünket. Felhívtuk Keresztes Richárdot, a Nógrád megyei fejlesztésekért felelős munkatársat. Ő nagyon készségesnek mutatkozott, ám közölte, e-mailben leadott kérdéseinkre nem tud gyorsan válaszolni, mert azt még a feletteseivel ellenőriztetni kell – legfeljebb két héten belül ígért tájékoztatást.
Kedd délelőtt megkaptuk a választ a kérdéseinkre. A Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNSK) sajtószolgálata közölte, a szerkezetépítés befejezése után most a szakipari tevékenységek zajlanak, jelenleg a fejépület elektromos és gépészeti alapszerelését végzik a szakemberek. A közlemény szerint a műszaki átadás még idén, a negyedik negyedévben megtörténik. Ezt követően indul a használatbavételi engedélyezési eljárás, amelynek végeztével lebonyolítják a terheléses próbaüzemet. Amint minden hatósági engedély elkészül, a nagyközönség számára is átadhatják a létesítményt – várhatóan 2018 tavaszán. Az MNSK részéről hozzátették, bár a beruházás során voltak akadályok, ami miatt csúszás következett be, az összköltség a rendelkezésekre álló forráskeretet nem lépte túl.
H.H.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése