2017. szeptember 17., vasárnap

Elrondított örömünnep

Balassagyarmati Kábel SE – Balmazújvárosi KK 26-29 (16-15)
Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Fibec, Herbák.
Kábel SE: Varga – NAGY D. 6, Tokai 2, KAJDY, Dóczi, SZÉKELY 4, CSUKA 6/2. Csere: Valkusz (kapus), ALBERT-TÓTH 6, Keresztes 1, György 1/1, Tihanyi, Horváth, Kaszás. Játékos-edző: Horváth Szilárd.
Balmazújváros: Kovács J. – Nagy N. 5/1, Karap 3, PETHŐ 5, ISTVÁN 3, Csontos, CSURUVIJA 9/5. Csere: Pásztor (kapus), Nagy I., Mátó, KISS 3, Temesvári 1, Balda, Teleki. Szakmai igazgató: Javier Cabanas.
Hétméteresek: 4/3, illetve. 6/6. Kiállítások: 14, illetve 4 perc.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 0-2, 11. perc: 7-4, 19. perc: 11-8, 24. perc: 14-11, 36. perc: 18-18, 41. perc: 19-21, 45. perc: 22-21, 53. perc: 24-23, 56. perc: 25-27.

A tavaly még NB I-es, klasszisokkal érkező, a kispadon pedig az egykori 228-szoros spanyol válogatott Javier Cabanast felvonultató Balmazújváros nagy testű játékosai ereje révén hamar megszerezte a vezetést, ám rövidesen fordított és az első félidőben végig uralta a játékot a hazai gárda. Nagy Dániel sikeres labdaszerzésekből indított lerohanásokból, Albert-Tóth László pontosan irányzott átlövésekből érte el góljait, míg Kajdy Norbert a védekezésben emelkedett ki. Kettő, majd három találattal is elhúzott a Kábel, a vendégek alig bírták tartani a lépést a házigazdákkal, miközben a fiatal játékvezetők sorra küldték ki kétperces kisbüntetésre a szabálytalankodó balassagyarmatiakat.
Szünet után gyorsan egyenlített a hajdúsági legénység, majd a vezetést is átvették. Horváth Szilárd tanítványai azonban újabb lendületet vettek, és Csuka ügyes elfutása után megint náluk volt az előny.
Az utolsó öt percre fordulva egyre érett a bravúr. Ám a győzelemre felettébb éhes vendégek olyan külső nyomás alá helyezték a mind jobban elbizonytalanodó sípmesteri párost, hogy a végjátékban egészen elképesztő, megmagyarázhatatlan ítéleteket hoztak, döntő többségében a kábelesek kárára, ami által a balmazújvárosiak többször megkapták a labdát, a rutinos szerb Csuruvija pedig nem hibázott a ziccerekben. Ezzel nagy nehezen megszerezték a meccs két pontját.

Összességében a remek hangulatú mérkőzésen a lelkesen kézilabdázó, harci tűztől égő balassagyarmatiak teljesen megérdemelték volna a győzelmet, ám nem csak rajtuk múlt, hogy elmaradt a szezonnyitó Ipoly-parti örömünnep.
Horváth Szilárd: Le a kalappal a fiúk előtt, minden dicséretet megérdemelnek. Tökéletesen betartották a taktikai utasításokat. Sajnálom, hogy nem sikerrel nyitottuk a bajnokságot.
Javier Cabanas: Olyan rémesen játszottunk az első félidőben, amiből nem gondoltam volna, hogy a végén mi nyerünk. Szerencsére időben ébredtünk, és megfordítottuk a mérkőzést.

Szöveg: Hegedűs Henrik
Fotó: Sümegi Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése