2017. szeptember 23., szombat

Könnyebben indult - nehezebb lett

Balassagyarmati VSE – Debreceni EAC 2-1 (2-0)
Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 400 néző. Vezette: Tamási (Kovács G., Nyerges).
BVSE: Földi – Nagy G., Erdei, Ficzere, Szandai – Bódis, Bonivárt, Nagy O. – Tóth P., Magos (Molnár E. 70.), Tihanyi. Vezetőedző: Kis Károly.
DEAC: Csúri – Nagy Z., Sós, Ménes, Balogh – Karikás (Barabás 73.), Sütő, Vékei (Mócsán 92.), Katona – Nagy D., Csörgő (Kovács M. 60.). Vezetőedző: Sáfár László.
Gól: Nagy O. (2 – 35.-11-esből, 40.), illetve Nagy D. (78.-11-esből).
Sárga lap: Szandai (76.), Bonivárt (93.), illetve Nagy Z. (24.), Katona (80.), Barabás (92.).
Kiállítva: Nagy Z. (51.).
Jók: Nagy G., Erdei, Nagy O. (a mezőny legjobbja), Bonivárt, Tihanyi, illetve Csúri, Katona, Nagy D.

Az egész napos eső miatt felázott pályán az első negyedórában nem alakult ki folyamatos játék, jobbára tapogatózással telt az idő, kevés helyzettel. A huszadik perc táján élénkült fel a mérkőzés, amikor egy kontraakciót követően Magost buktatták a tizenhatoson belül, de a sértett elhibázta a büntetőt. A kihagyott tizenegyest követően továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, és nem sokkal később egy bedobás után Tóth Patrik kiharcolt egy újabb büntetőt, amit aztán Nagy Olivér magabiztosan értékesített. A félidő vége felé tovább növelte a különbséget a házigazda alakulat: Bódis mintaszerű kiugratását Nagy Olivér klasszis mozdulattal helyezte a hálóba.
Fotó: archiv
Szünet után a hamar emberelőnybe került BSE nagyon gyorsan eldönthette volna a meccset, azonban minden kínálkozó ziccer kimaradt. Tóth Patrik előbb a kapufát, majd a kapust találta telibe, és Tihanyi is pontatlanul célzott. A hatvanötödik perc tájékán kissé visszavett az iramból az Ipoly-parti legénység, a debreceniek viszont felbátorodtak, és Nagy Dávid az összecsapás harmadik tizenegyeséből szépített. A találkozó végén újból teljes elánnal rohamozott a BSE, ám még az üres kapuba sem sikerült betalálniuk.
Összességében a kilencven perc nagy részében a mezőnyben aktívan és ügyesen futballozó gyarmatiak akár sokkal nagyobb arányban is megnyerhették volna ezt a fontos mérkőzést.
Kis Károly: Az előző meccseinkhez hasonlóan ismét rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és látványos, szemrevaló akciókat is vezettünk a pályán, de a legtöbb lehetőség kimaradt. Most van egy hosszabb hetünk, hogy javítsunk a helyzetkihasználáson. Örülök, hogy a győzelmünkkel ismét sok szurkolót tehettünk boldoggá.
Sáfár László: Nehéz egy ilyen találkozó után véleményt alkotni. Az első félidő bátortalansága és a kiállítás után talpra tudtunk állni, amiért feltétlenül dicséret illeti a fiúkat.
Hegedűs Henrik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése