2016. február 5., péntek

Új edzővel rajtra kész a Kábel



Ezen a hét végén rajtol az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokság tavaszi idénye. A Keleti csoportban jelenleg kilenc megszerzett ponttal a tizenegyedik helyen tanyázó Balassagyarmati Kábel SE csapata új edzővel készül az elkövetkező megmérettetésekre: Molnár Ferencet Győrffy Sándor váltotta a kispadon.

Az ötvenedik születésnapját január első napjaiban betöltött Győrffy Sándor játékosként 82 alkalommal öltötte magára a magyar válogatott mezét, és az Elektromos SE kiválóságaként tagja volt az 1992-es barcelonai olimpián hetedik helyezést elért nemzeti csapatnak.
Információink szerint Molnár Ferenc menesztését követően több kiszemelt szakemberrel tárgyalt a Kábel SE vezetősége, így keresték meg az új mestert, aki rövid tárgyalás után igent mondott a felkérésre.
-        Mivel csak három hét állt rendelkezésre a bajnoki rajtig (bár a gyarmati társaság már január első hetétől gyakorolt), villámgyorsan kellett feltérképeznem, melyek a gárda erősségei, illetve mely területeken kell feltétlenül javulni – tárta fel elképzeléseit a tréner. – Az őszi eredmények mutatták, a védekezés területén egyértelműen előrelépés szükséges, hiszen a bajnoki találkozókon rengeteg gólt kaptak a fiúk. Mivel lényeges változás nem történt a játékosállományban, Piroska Krisztián mellett mindössze a másik beállós, Leiter Imre távozott, elsősorban a további taktikai összecsiszolódásra, illetve a motiváció erősítésére összpontosítottunk.
Menet közben a beállós posztja „házon belül” megoldódni látszik. A szezon első felében a védekezés irányításával törődő, illetve támadásban főként irányító-átlövő poszton bevetett Dóczi Dávid foglalta el új helyét az ellenfél „tengelyében”, és az első benyomások azt mutatják, beválik ez az elképzelés.
-        A felkészülési mérkőzéseken, így az egri Dobó Kupán és a salgótarjáni Babják János Emléktornán mutatott teljesítmény mindenképpen bizakodásra adhat okot, és őszintén be kell valljam, az eredmények ismeretében rosszabbra számítottam, a balassagyarmati legénység felkészültsége, harcedzettsége kellemes meglepetést okozott számomra – folytatta Győrffy Sándor. – Tudom jól, hogy eléggé „heterogén” összetételű a társaság, hiszen ott vannak a kettős játékengedélyesek, a kölcsönben játszók és a helyi mag, de egyértelműen úgy látom, az összetartás egyre erősebb, és ez meglátásom szerint tavasszal kamatozni fog.

Az első bajnoki mérkőzést hazai pályán játssza a Kábel SE. Február 6-án, este hat órától, a Városi Sportcsarnokban a tabella negyedik helyén álló Ózdi KC ellen mérkőznek Szabó Tamásék. Az őszi idénynyitón a kohászvárosban szűk vereséget szenvedtek az Ipoly-partiak, most a visszavágás fűti őket.
-        A Dobó Kupán találkoztunk velük, akkor kikaptunk, de azóta már eltelt két hét, és szívós munkával dolgoztunk a hibák kijavításán. Roppant kíváncsi vagyok az első hazai tétmeccsen való bemutatkozásra, csak jókat hallottam a lelkes és hangos gyarmati közönségről, az ő segítségükkel is, remélem, sikeresen vesszük a rajtot – tért ki a hétvégi összecsapásra végül a vezetőedző.
A Balassagyarmati Kábel SE kerete: Síró Zoltán, Rados Djukanovics (kapusok), Albert-Tóth László, Szabó András, Székely Kristóf, Dóczi Dávid, Szabó Tamás, Kajdy Norbert, Vízler Máté, Tokai Roland, Bán Dávid, Duzsi Dávid, Mikita Matej, Bécsi Mihály, Munkácsi Robin, Tihanyi Róbert, Danisovszki Erik, Joháczi Attila (mezőnyjátékosok). 
Hegedűs H.
Fotó: Bakos László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése