2016. január 16., szombat

Energetikai korszerűsítések Érsekvadkerten



Három közintézmény energetikai korszerűsítését végezték el az elmúlt esztendő utolsó hónapjaiban Érsekvadkerten. A műszaki kivitelezés lezárulását követően január 14-én délután már ünnepélyes átadóünnepséget tartották meg Nógrád megye hatodik legnagyobb lélekszámú településén – Balla Mihály országgyűlési képviselő jelenlétében.

Az eseményen először dr. Kovácsné Nagy Mária, a falu polgármestere elmondta, 83 millió 250 ezer forintot kaptak a községháza, az idősek otthona, illetve a közösségi ház teljes energetikai felújítására, benne elsősorban a nyílászárók cseréjével és a fűtési rendszer modernizálásával. Ráadásul igen gyorsan hajtották végre a munkálatokat a kivitelezők, hiszen az október közepi „felvonulást” követően december közepére már a műszaki átadás is megtörténhetett. Majd köszönetet mondott mindazoknak, akik a beruházás előkészítésében és lebonyolításában tevékenyen részt vettek.

Balla Mihály hozzászólásában örömét fejezte ki, hogy a nyugat-nógrádi térség több településén végeztek a közelmúltban hasonló energetikai korszerűsítéseket, amelynek köszönhetően az önkormányzatok fenntartási és működési költségeiben jelentős megtakarítások érhetőek el. A gyorsan elvégzett munkák jóvoltából sikeresen befejeződött a 2007-2013 közötti uniós fejlesztési ciklus lezárása, így teljes erővel az elkövetkező támogatások előkészítésére lehet összpontosítani – hiszen a folyamatok nem állnak le. A honatya hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy helyi vállalkozások vettek részt a kivitelezésben, ráadásul olyan cég, amely nemrégiben a szentkúti vallási kegyhely felújítását végezte.
A rendezvényt követően a házigazdák és vendégeik bejárást tettek a három korszerűsített épületben.
H.H.-Sz.B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése