2015. szeptember 14., hétfő

Katus-torna Cserhátsurányban



Az ország egyik legismertebb fitness-guruja, Katus Attila látogatott a minap Cserhátsurányba, a Szent István Általános Iskola egészségnapjára.
A sport-aerobikban hatszoros világbajnok (Katus Tamással és Szentgyörgyi Rómeóval alkottak triót), életmód-tanácsadó férfiú előbb szellemes beszélgetésbe elegyedett az intézmény tanulóival: játékos formában ecsetelte, miért fontos az egészséges táplálkozás és a sportolás, kitartással és sok-sok gyakorlással, mozgással miként lehet ledolgozni még a legnagyobb hátrányokat is az életben. Ezután természetesen meg is mozgatta a fiatalokat, a lassúbb gyakorlatoktól a dinamikusabb, lendületesebb formákig legalább húsz percen keresztül, zenei aláfestéssel adta a ritmust a fiataloknak, akik szemmel láthatóan nagyon élvezték, hogy ilyen ismert személyiség tartja nekik a foglalkozást.

A továbbiakban szó esett még az egészséges táplálkozásról – reformkonyha-bemutató keretében -, a gyerekeknek salátakészítő versenyt hirdettek, amelyen ötletesebbnél-ötletesebb alkotások születtek. A diákok számára rögtönzött elsősegély-oktatást is szerveztek, amely során mentőstiszt segítségével személyesen gyakorolhatták, miként kell újjáéleszteni egy beteget, hogyan kell a vérző fejre tökéletes kötést illeszteni, és a vérnyomást szakszerűen megmérni, de tartásjavító gerinctorna is várta a fiatalokat.
H.H.-Sz.B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése