2015. szeptember 14., hétfő

Gólparádén maradt alul a Kábel SE



Rögtön a mérkőzés kezdetén alaposan bealudtak a balassagyarmatiak, és csak öt perc után kezdtek ébredezni, de ekkor már 3-0 állt az eredményjelzőn. A fokozatos felzárkózásban nagy része volt a nemrégiben leigazolt jobbszélsőnek, Duzsi Dávidnak, aki villámgyors elfutások révén lőtte góljait, és 7-7-re az ő találatával egyenlített a Kábel SE. Ettől kezdve egészen a félidő végéig fej-fej mellett haladt a két gárda. A házigazdáknál főként az Ipoly-parti alakulatnál korábban megfordult balkezes, Horváth Szilárd volt eredményes, míg a gyarmatiaknál a Duzsihoz hasonlóan újonc, balszélső Vízler vette be többször az ózdiak kapuját. Az első félidőt végig nagy rohanás jellemezte, amelyben mindkét oldalon gyengélkedtek a védelmek, és a hálóőrök sem sokat találkoztak a labdával.

Szünet után mintha lekopírozta volna a kezdést a kohászvárosi alakulat. Négy góljukra csak Duzsi tudott válaszolni, de ahogyan az első harminc percben, ezúttal sem törtek meg Molnár Ferenc tanítványai. A kapusteljesítménytől eltekintve a játék minden területén feljavult a kábeles gépezet, aminek köszönhetően 25-25-re ismét sikerült egalizálni az eredményt. Ekkor fordulat következhetett volna be, ám egymás után kétszer tékozolt el támadást a vendégcsapat, ráadásul ziccereket hibáztak a játékosok.  Molnár edző ekkor cserére szánta el magát, balátlövőt váltott, ami nem bizonyult jó húzásnak, hat akcióból egyet sem sikerült góllal befejezni, mi több, bosszantó technikai bakikat is vétettek a cserék – az Ózd erre „bosszút állt”, és lerohanásokból egyre csak növelte nehezen megszerzett előnyét.
Nyolc perccel a befejezés előtt úgy festett, könnyű győzelmet arat a borsodi legénység. De nem így történt. A Kábel kockáztatott, és kis híján nyert. A kettős emberfogás eszközéhez nyúlt a szakvezetés, ami zavart okozott a hazaiak soraiban. Szabó András és Duzsi találataival egyre közelebb és közelebb férkőzött a nógrádi társaság, ám éppen a legrosszabbkor, 37-35-ös állásnál az addig haloványabb teljesítményt nyújtó Nyeste megtalálta a rést a gyarmati kapuba, így el is dőlt a meccs.

Összességében a rendkívül sok gólt hozó találkozón mindkét gárda nagyon hullámzó formát mutatott, és a lendületes csatából a kevesebbet hibázó Ózd került ki győztesen.

Szakál György: Végig vezetve, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A védekezéssel azonban nem voltam megelégedve, ezen még sokat kell dolgozunk. Örülök, hogy közel negyven gólt szereztünk, és győzelemmel kezdtük a bajnokságot.
Molnár Ferenc: Első alkalommal játszottunk szinte teljes csapattal. Nem játszottunk rosszul, de a védekezésben látszik, hogy még abszolút nincs összeszokva az alakzat. Idő kellene még, és sok közös edzés ahhoz, hogy egy ilyen találkozót megnyerjünk. Idő azonban nincs, de kell a siker. Aki azt gondolta, hogy most már van sok ügyes gyerek, és minden simán megy, láthatja, nem olyan egyszerű ez, mint összehozni egy rántottát. Keményen kell, és fogunk is küzdeni.
H.H.
Fotó: ozdikc.hu
 


A jegyzőkönyv:


ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE 39-35 (18-17)
Ózd, 400 néző, vezette: Medve, Nagy.
Ózd: Tóth – CSUPKOVICS 7/1, HORVÁTH 6, SÁNDOR 5, Csépányi 4, Nyeste 3, MENYHÁRT 6. Csere: Losonczi (kapus), Scitovszky, FEKETE 6/1, Vojinovics 2/1, Pillár, Nagy. Vezetőedző: Szakál György.
Kábel SE: Síró – DUZSI 12, Szabó T. 7/3, Kajdy, MUNKÁCSI 2, Székely 4, VÍZLER 4. Cs.: Djukanovics (kapus), Bécsi 3, SZABÓ A. 3, Leiter, Dóczi, Tokai, Danisovszki, Piroska. Vezetőedző: Molnár Ferenc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3. Kiállítások: 16, ill. 14 perc.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 3-0, 12. perc: 7-7, 22. perc: 15-13, 34. perc: 22-18, 41. perc: 25-25, 45. perc: 29-27, 52. perc: 36-28, 59. perc: 37-35.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése