2016. november 20., vasárnap

Elindult a filharmóniai bérletsorozat

Idén is színes műsorkínálattal várja a komolyzene rajongóit Balassagyarmaton a Filharmónia Magyarország bérletsorozatának új évada. Fiatal tehetséges és nemzetközileg elismert művészek egyaránt színpadra lépnek majd az egyes események alkalmával.
A nyitány a római katolikus főplébánia-templomban volt november 18-án, amikor a Fischer Annie-ösztöndíjas Mészáros Zsolt orgonajátékát, illetve Zemlényi Eszter énekművész szépen csengő hangját élvezhették az érdeklődők. A koncerten a helyi Szent Felicián Kamarakórus is közreműködött, Unterwéger József Zsolt karnagy vezetésével. Az előadás során többek között Allegri, Liszt, Mozart és Beethoven művei csendültek fel.

Az eseménysorozat következő állomását december 16-án tartják, ekkor a hagyományos karácsonyköszöntő hangversenyt rendezik a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában, míg január 13-án a régi vármegyeháza dísztermében Francia szerelem címmel Horgas Eszter fuvolaművész és a Talamba ütőegyüttes tüzes ritmusokkal idézi meg Carmen történetét. A szezonbérlet zárásaként pedig március 10-én, szintén a régi vármegyeházán a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, illetve a Virtuózok című televíziós műsor felfedezettje, a nagybőgős Kökény Tamás szórakoztatja a közönséget.

H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése