2016. november 21., hétfő

Veretlenül őszi bajnok a BSE

Nagyon menetel mostanság a Balassagyarmati VSE legénysége. A labdarúgó megyei első osztály mezőnyéből igencsak kiemelkedik a társaság, az őszi idény makulátlan mérlegébe csupán két döntetlen ékelődik be (az SBTC és a Mátranovák vendégeként), így a bajnokság félidejében veretlenül állnak a tabella élén. a Magyar Kupában az országos főtáblán is a legjobb 64 közé jutottak, ahol az NB I-es MTK verte ki őket nagy csatában. A szép eredményeket azonban csupán kiindulópontnak tekintik az Ipoly-parti egyesületnél.

-  Az eddigi teljesítményünk azt mutatja, hogy nem lehet okunk a panaszra, hiszen látványos gólokat lövünk, ellenfeleinket viszonylag magabiztosan győzzük le – mondta a Szécsény elleni 2-0-ra megnyert szezonzáró után Lenkey Gábor edző, aki a szakmai igazgató Kis Károly mellett irányítja a csapatot. – Mégsem vagyunk teljesen elégedettek, mert szinte minden mérkőzésen akadnak olyan szakaszok, amikor fegyelmezetlenség, avagy figyelmetlenségek miatt nem uraljuk úgy a játékot, nem futballoznak a fiúk olyan gördülékenyen, mint ahogy a pillanatnyi felkészültség megkívánná. Ez több okra, például koncentrációs, esetleg erőnléti, mentális tényezőkre vezethető vissza, amin folyamatosan igyekszünk javítani. Az MTK elleni kupameccs is tökéletesen bebizonyította, hogy fizikálisan, férfiasságban, agresszivitásban, gondolkodásban és sokszor alapvető technikai tudásban is nagy az elmaradásunk a magasabb osztály színvonalához képest. Mivel feljebb szeretnénk lépni, és ott is meghatározó szerepet vállalni, ezeket a hibákat, hiányosságokat a továbbiakban feltétlenül korrigálni kell.

A szakvezető hozzátette, öröm látni, milyen sokan érdeklődnek a csapat teljesítménye iránt, egyre gyarapodik a szurkolótábor, a fentebb említett kupatalálkozót pedig ezernél is többen tekintették meg a Kövi Pál Sportcentrum lelátóján. Ez a fokozottabb figyelem, a remek nézőtéri hangulat amellett, hogy kiváló visszaigazolást jelent, még több munkára buzdít, készteti a játékosainkat, hogy szórakoztató focit nyújtsanak.
- Egyelőre teljesítettük a kitűzött célt, élen állunk, viszonylag nagy pontkülönbséggel megelőzve a mögöttünk lévő vetélytársakat, de nem állunk le, megyünk tovább a kijelölt úton, a tél folyamán szeretnénk még jobban megerősíteni a csapatot, hogy tavasszal még jobbak, még eredményesebbek legyünk. Köszönet a támogatóinknak, vezetőinknek, és a drukkereknek, ígérjük, a folytatásban is sok boldog perccel ajándékozzuk meg őket – zárta értékelését Lenkey Gábor.
Hegedűs Henrik



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése