2016. november 20., vasárnap

Lakópark épül a Springán

Tovább folytatódik Balassagyarmaton az önkormányzat otthonteremtési programja. Ezúttal a Springa domb déli lejtőjénél alakítanak ki telkeket, az első családok akár már jövőre megkezdhetik itt az építkezést.

- Már 2008 óta tervezzük, hogy a Szabó Lőrinc Általános Iskola mögötti részen, a parkerdőig terjedő területen a Zeke Kálmán és a Veres Pálné utcák összeköttetésével összesen huszonnyolc telket alakítsunk ki – tájékoztatott a részletekről Csach Gábor, a város alpolgármestere. – A megvalósításra most érkezett el az idő, a kedvező alkalom, és immár az elkészült tervek engedélyeztetése is jogerőre emelkedett, így idén egy pályázati eljárás keretében a kivitelezőt is kiválasztottuk, aki még novemberben befejezi az első nyolc kijelölt telek közművesítését. Úgy gondoljuk, hogy ez a terület nagyon népszerű lesz az új otthonra vágyó családok körében, hiszen közvetlen szomszédságban van a gyönyörű Springa-parkerdő, és mindössze néhány méteres gyaloglásra az iskola. Ezek az ingatlanok 450 és 620 négyzetméter nagyságúak, bruttó 2,8 és 2,9 millió forint közötti vételárral. A szennyvíz – és ivóvízhálózathoz való csatlakozás adott, illetve kialakítottunk egyelőre egy mart aszfaltos borítású bekötőutat is, amelyre akkor kerülhet véglegesen szilárd burkolat, ha befejeződik a teljes közműkiépítés. Köztudott, hogy lakossági igényre a villany – és gázhálózat telekhatárig történő kiépítése ingyenes.

Csach Gábor elmondta még, hogy azok számára is otthonteremtési lehetőség kínálkozhat így, akik elégedetlenek a CSOK-támogatás által biztosított ingyentelkek fekvésével. A nyolc, már idén közművesített ingatlanra november közepétől tehetnek vételi ajánlatot az érdeklődők, így azokhoz már idén hozzájuthatnak az új családok. Mivel az önkormányzat nonprofit módon értékesíti a területeket, így az ingyentelkek után jelenleg ezek a legolcsóbb építési ingatlanok a városban.
Hegedűs H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése